4.5.14

Responsabilitat Global se suma a la campanya "Declara’t a Catalunya" per avançar cap a la Hisenda Pròpia


· L'objectiu és que els contribuents catalans (persones o empreses) lliurin a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) una còpia de les declaracions fiscals que fa a l’Estat espanyol
· Responsabilitat Global assumeix aquest compromís de transparència i col·laboració amb l'ATC.


L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha iniciat la campanya Declara’t a Catalunya, amb la que pretén potenciar que els ciutadans i empreses de Catalunya informin a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) sobre les seves declaracions fiscals. En concret, l’objectiu de la iniciativa, emmarcada en la Via Catalana cap a la Hisenda Pròpia, és la de potenciar que el màxim de catalans lliurin una còpia de les declaracions fiscals que fan a l’Estat espanyol a l’Agència Tributària de Catalunya. Aquest pas, senzill i sense conseqüències legals, fa que l’ATC compti amb informació pròpia i facilitarà el pas per assumir el 100% de la recaptació quan arribi el moment.

La còpia de les declaracions s’han de presentar acompanyades d’una instància que es pot trobar declarat.assemblea.cat, la pàgina web de la campanya que conté tota la informació al voltant de la campanya Declara’t a Catalunya.

“Cal actuar i emprendre la Via cap a la Hisenda Pròpia”

Amb l’inici de la campanya, l’ANC ha fet públic un vídeo en què explica en què consisteix la iniciativa. L’espot aposta per “actuar i emprendre la Via cap a la Hisenda Pròpia” i recorda que “encara hem de seguir complint amb la hisenda espanyola”, però “ningú ens pot negar el dret a proporcionar la mateixa informació a l’ATC”. Una informació “vital per al funcionament d’una hisenda pròpia”.