19.11.13

Campanya "Un país normal"

Ahir vaig assistir al Consell de Fundadors i Antics Directius d'Òmnium Cultural, un òrgan que l'entitat convoca anualment amb exdirigents.

Em va alegrar constatat com aquesta entitat tan important per al país ha estat capaç en els darrers anys i en plena crisi disminuir les aportacions públiques, que han passat de més del cinquanta per cent del pressupost a un tretze per cent, i havent renunciat a les aportacions de la Generalitat de Catalunya.

Malgrat la crisi econòmica, que està afectant moltes entitats no lucratives de tot tipus, els continus atacs a la identitat de Catalunya, que pretenen posar en seriosos riscos l'existència com a nació i com a societat cohesionada, han tingut com a efecte positiu la mobilització de la ciutadania, tant al carrer com a nivell de suport organitzatiu.

Òmnium Cultural també ha sabut reaccionar a aquesta realitat i posar-se al davant d'unes reivindicacions, que sense entrar en l'exigència més política que porta a terme l'Assemblea Nacional Catalana, ajuda a augmentar la consciència i a ampliar la implicació d'una àmplia base social.

La campanya, precisament, que mobilitzarà grans esforços de l'entitat i que alhora permetrà que molts ciutadans s'hi impliquin prestant el seu temps des del voluntariat és la que porta per lema "Un país normal. Un lema molt encertat, que explica amb senzilla i rotunditat allò que Catalunya necessita i vol ser.

La campanya “Un país normal” arriba als comerços
Nova acció massiva i simultània de la campanya 'Un país normal'
Aquest dissabte, els voluntaris d''Un país normal' repartiran 19.000 cartells entre els comerços d'una seixantena de poblacions catalanes. Serà la segona acció massiva i simultània de la campanya, que ja té previstes fer diverses accions a les zones comercials, tot coincidint amb la campanya de Nadal.

D'altra banda, s'ha intensificat l'activitat a les xarxes socials i avui s'ha publicat la tercera remesa d'anuncis a la premsa amb tres nous lemes de la campanya: "És normal que un país voti com pot viure millor", "És normal que en un país nou es redreci tot allò que no funciona" i "És normal que un país aprofiti tots els seus recursos per viure millor"; també es poden descarregar al web.

Col·labora a construir un país normal a través de les xarxes socials
Nou maneres de col·laborar a construir un país normal a través de les xarxes socials
1. Posa’t les imatges de la campanya com a perfil de les teves xarxes socials. Les trobaràs al web www.unpaisnormal.eu
2. Difon els lemes i continguts de la campanya retuitejant i compartint el que es publiqui des dels perfils d’Un país normal: @un_pais_normal i www.facebook.com/lacampanyaunpaisnormal.
3. Fes córrer les imatges i els lemes de campanya entre els teus contactes i grups de whatsapp.
4. Fes-te fotos amb cartells o lemes de campanya a diferents indrets del país, envia-les a info@unpaisnormal.eu i comparteix-les a les xarxes amb l’etiqueta #unpaísnormal.
5. Si trobes lemes o accions de la campanya pel carrer, fotografia’ls i difon-los entre els teus contactes amb l’etiqueta #unpaísnormal.
6. Se t’acudeixen nous lemes per a la campanya? Fes-nos-els arribar per correu electrònic a info@unpaisnormal.eu
7. També pots idear dibuixos, rètols, fotografies o vídeos amb els eslògans de la campanya i proposar-nos-els a info@unpaisnormal.eu
8. Ja som centenars de voluntaris però en fem falta molts més. Envia un correu amb les teves dades i disponibilitat a participacio@omnium.cat. Convida altres persones a fer-se’n voluntaris.
9. Fes una aportació econòmica al compte corrent 2100 1089 73 0200065877 (indicant “Campanya Un país normal”).

Entrades anteriors on parlo d'ÒC: