15.6.11

El que ha passat avui al Parlament és intolerable

Acabo de publicar una opinió al bloc de l'acampada de Barcelona, que posteriorment ampliaré amb una reflexió més profunda:


El que ha passat avui al Parlament és intolerable. Els que estem per l’aprofundiment democràtic allà no hi érem pas. Els que creiem en la democràcia creiem que la política s’ha de renovar però creiem en la política i en les institucions. Ja n’hi ha prou de manipulació per part de gent que no creu en la democràcia que s’aprofiti de la defensa d’aquests arguments. Crec que la policia ha d’actuar en defensa de la democràcia i que cal demanar responsabilitats fins on calgui a la gent que ha intentat impedir que els parlamentaris facin la seva funció. El que han intentat fer és una greu alteració de la democràcia. Cal recordar-los que les penes poden ser fins i tot de presó. Han estat molts els esforços per arribar fins on som malgrat totes les deficiècies i no es pot tirar per la borda per culpa d’uns esbalotadors professionals, davant els quals cal actuar amb contundència. És un fet gravíssim.

PD: si realment esteu convençuts que les persones que van actuar violentament no eren representatius del moviment de l'acampada, ara toca que, en lloc de concentrar-se davant la comissaria per a reclamar l'alliberament dels detinguts, demaneu que els caigui el pes de la llei al damunt. Creiem o no en la democràcia? Creiem o no en l'estat de dret? Creiem o no en l'equilibri entre drets i deures? Creiem o no que les lleis cal complir-les?

3 comentaris:

E.Y. ha dit...

Hola Josep Maria,

Aquest matí, com a persona curiosa i amb personalitat crítica que, observa amb gran interés les inquietuds d'una part representativa de la societat que reclama una política clarament representativa del que en formen part, he modificat la jornada laboral flexible per viure d'aprop les actuacions efectuades aquest matí.

No entraré en argumentacions per tal de no contribuir amb la comunicació demagògica que m'ha fet desconfiar les medis actuals, alhora que respectar les pròpies vivències.

El que si diré és que..., les accions no justificables que s'han donat a conèixer, han sigut conseqüència d'una irracional i brutal agrassió física, psicològica i moral molt calculada que desgraciadament s'ha pogut ocultar.

Gràcies per la teva empatia.

Salutacions,

Èsser humà ha dit...

A continuació apareix un video amb imatges no apareixen als medis convencionals:

http://www.youtube.com/watch?v=gL7QbfIU5IA

Mostres dels responsables de les accions vergonyoses cap als Parlamentaris.

Josep Maria Canyelles ha dit...

Hi veig policia secreta, però sé apreciar que realment siguin ells els provocadors. No puc ni afirmar ni negar. El que sí que és evident és que entre els manifestants hi ha hagut violents i que no s'han sabut fer fora, cosa que ha restat tota legitimitat a l'acció.

I el pitjor ve després: en lloc de demanar que la llei actuï contra els violents antidemòcrates, senzillament es declara que la intenció era pacífica però es va davant de la comissaria a demanar la posada en llibertat. No ho entenc. La millor manera de recuperar la legitimitat seria precisament indicant que aquests violents s'aprofiten del moviment i que si hi ha proves contra ells que paguin. Com sinó es pretén continuar?