18.11.13

Activitat duta a terme a les Terres de l'Ebre

Presentem un recull de l'activitat duta a terme a les comarques de les Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i Ribera d'Ebre

Estan presentades per ordre cronològic amb les més recents al davant. Podeu clicar el títol per accedir a més informació
 

28.12.23 Canyelles diserta sobre RSE i propòsit davant la xarxa d'organitzacions impulsores del Procés Comunitari de Tortosa i també en l'acte de reconeixement a 23 empreses col·laboradores 


 

 

 

2023 Acompanyament a l'Ajuntament d'Amposta per alinear el Pla d'Acció Municipal amb l'Agenda 2030.  Josep Maria Canyelles i Mercè Casals, consultors de Vector5, han col·laborat amb l'Ajuntament d'Amposta fent la formació de l'equip de govern i altres càrrecs electes, personal tècnic i administratiu, i sessions de treball amb coordinadors municipals i representants de la societat civil local.


 

 


 

 

 




15.9.19 [JORNADA] Presentació de la iniciativa Edificis Positius a Amposta aquest dilluns 16 al vespre. Sigueu Veïns Positius, Empreses Positives, Ciutats Positives!

 

 

 

 

 

26-03-2019 Sessió de tancament del Programa RSE.Pime. La darrera sessió del programa organitzat per Respon.cat ha tingut lloc a la seu de Mel Múria, al Perelló, amb motiu de la seva participació al programa. Josep Maria, coordinador de l'associació empresarial, també ha elaborat l'acompanyament i la fitxa de bones pràctiques de Mel Múria. 

 

17.2.17 RSE al Campus de Tortosa de la Universitat Rovira i Virgili. A Tortosa, amb el professor Josep Miró, la sessió de dues hores es va desenvolupar davant vint alumnes i van servir per a iniciar el bloc sobre la Responsabilitat Social Corporativa dins l'assignatura de Ciutadania, que inclou un seguit de continguts d'interès per als alumnes alumnes de 4t d'ADE com ara l'RSE, la innovació o l'emprenedoria.


23.11.14 Propera Jornada d'RSE a Tortosa. Algunes jornades es fan a diferents ciutats de Catalunya, amb motiu de la presentació de Respon.cat pel territori, en col·laboració amb les Cambres de Comerç locals: Tortosa


3.12.13 Taller (4h) "Territoris Socialment Responsables, a Tortosa

  • En el marc del programa de formació organitzat pel Departament d'Empresa i Ocupació sobre Responsabilitat Social de les Empreses
  • Aquest taller serà dirigit per Josep Maria Canyelles i es farà a Tortosa
3 de desembre de 2013, 16:00 a 20:00 hores


Expert: Josep Maria Canyelles. Formador, assessor i consultor en RSE, amb especial orientació a la dimensió estratègica i col·laborativa. Soci de Vector 5 · Excel·lència i Sostenibilitat SL i promotor de Responsabilitat Global.











20.9.12 El govern de la Generalitat vol convertir l'RSE en un “projecte de país” i implicar-hi totes les administracions


Ho anuncia el director general d’Economia Social Cooperativa i del Treball Autònom, Xavier Lopez durant la jornada de GSrural, a Miravet Miravet.-

Més de 65 persones, entre representants de l’administració pública i professionals i experts en matèria de desenvolupament local sostenible, van participar en la jornada “La Responsabilitat Social a l’Administració Pública”, organitzada a l’emblemàtic castell de la Ribera d’Ebre, en el marc del projecte de cooperació interterritorial Gestió Sostenible Rural.

La jornada va comptar amb la participació de Josep Maria Canyelles, expert en RSE, que va equiparar el paper de l’administració local a una empresa a l’hora de gestionar la seva responsabilitat social i va insistir en la necessitat de distingir entre “l’aplicació de bones pràctiques de RSE” i l’adopció d’una “autèntica política de gestió de la RSE”.

Notícia prèvia: 13.9.12 Reflexió sobre la Responsabilitat Social a l’Administració Pública, en una jornada al Castell de Miravet. L’acte tindrà lloc el dia 20 de setembre i forma part de les accions del projecte de cooperació Gestió Sostenible Rural. Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, parlarà sobre "La Responsabilitat Social de l'Administració Pública, un repte del segle XXI" 


21.10.10 Jornada de Responsabilitat Social a Amposta
 

L'acte és organitzat pel Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià

  • Introducció a càrrec del Sr. Francesc Minguell, gerent de la Cambra.
  • Ponència a càrrec del Sr. Josep Maria Canyelles, Expert en Responsabilitat Social, promotor de www.responsabilitatglobal.com i assessor de la Cambra de Comerç en RSE.
  • Cloenda a càrrec del Sr. Josep Monfort, gerent del Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià.



28.5.10 Ha tingut lloc a Tortosa el Seminari: "Com donar valor a la teva empresa: RSE"

Va tenir lloc a la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa el Seminari sobre RSE organitzat pel Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià.


El programa de la jornada va iniciar-se amb una introducció a càrrec del Sr. Francesc Minguell, gerent de la Cambra, que va anar seguida de la ponència sobre "La Responsabilitat Social de les Empreses per a pimes i microempreses", a càrrec del Sr. Josep Maria Canyelles, Expert en Responsabilitat Social, promotor de www.responsabilitatglobal.com i assessor de la Cambra de Comerç en RSE. La cloenda va ser a càrrec del Sr. Josep Maria Monfort, gerent del Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià. L'acte fou organitzat pel Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià

11.5.10 Es promou l'RSE a l'empresariat de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta

El Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) explica la Responsabilitat Social de les Empreses (RSE) als empresaris i administracions locals de la Ribera i la Terra Alta

L'RSE no és un requisit, és una filosofia empresarial en que tots, l'empresari, el client i l'entorn hi surten guanyant". D'aquesta manera definia Josep Maria Canyelles, expert en Responsabilitat Social Empresarial, aquest nou enfocament empresarial que té en compte les repercussions de l'activitat de les empreses, tant petites com grans, en àmbits com el medi ambient, les relacions laborals i l'entorn social. Canyelles va ser l'encarregat d'explicar a una vintena d'empresaris de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre l'origen, el sentit i els beneficis de la implantació de l'RSE. [continuar llegint]

28.11.08 Jornada: La Responsabilitat Social de les Empreses, a Amposta

El passat 28 de novembre va tenir lloc a Amposta la Jornada La Responsabilitat Social de les Empreses. Una inversió de futur, organitzada per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Amposta dintre del programa “Promoció de nous valors, difusió i innovació"

La Jornada, presentada per l’Alcalde, Sr. Manel Ferré Montañés i que va comptar amb uns 35 assistents entre empresaris/àries, personal tècnic d’entitats i consultories, va voler transmetre la importància d’incorporar a les empreses persones en risc d’exclusió social, un dels àmbits que s’emmarca dins de la Responsabilitat Social de les Empreses. També es va informar sobre els ajuts que el Departament de Treball ofereix a les empreses que contracten a col•lectius amb dificultats per trobar feina i finalment, des de la fundació PIMEC, el programa INCORPORA de l’Obra Social “La Caixa” i Creu Roja es va explicar com inicien el procés d’incorporació al mercat laboral d’aquests col·lectius i com, un cop insertades les persones al món laboral, fan el seguiment. L’empresa Deltacactus d’Amposta i Indústries REHAU de Tortosa van explicar les seves experiències.

Tal com va remarcar el Sr. Josep M Canyelles, promotor de Responsabilitat Social a Catalunya, “el moment actual continua essent un moment fantàstic per a començar a integrar polítiques d’RSE i molt especialment en aquelles empreses que estan refent els seus plans estratègics”. Ser socialment responsable no significa només complir plenament amb les obligacions jurídiques, sinó també anar més enllà, invertint en capital humà, en el nostre entorn i la societat.

13.11.01 Jornades comarcals d'Associacionisme i Voluntariat 2001

El món associatiu i de voluntariat té davant seu un seguit d'oportunitats i reptes molt importants, que han de permetre que el creixement experimentat en els darrers anys es consolidi tot guanyant un major protagonisme social.

La societat és cada cop més coneixedora de la importància del teixit associatiu i dels valors de civisme que aporta. La commemoració d'aquest Any Internacional del Voluntariat ha de ser aprofitada per promoure aquesta realitat i per projectar-la cap al futur, ja que, com més avançada és una societat, com és el cas de Catalunya, més necessita una societat civil forta i unes estructures de participació de les persones que reforcin els valors i la cohesió social. Amb aquestes jornades comarcals pretenem obrir el debat a tot el territori, en el marc d'un procés de treball fins al 2003, tot garantint que tota la diversitat associativa de Catalunya hi aporti la seva visió.

13 de novembre de 2001 - AMPOSTA

Il·lm. Sr. Joan Maria Roig i Grau, alcalde d'Amposta
Sr. Daniel Rius i Guarch, president del Consell Comarcal del Montsià
Sr. Josep Maria Canyelles i Pastó, gerent de l'Incavol 

 

Juliol 2001 Escola d'Estiu del Voluntariat a Tortosa

Essent Josep Maria Canyelles gerent de l'Institut Català del Voluntariat (INCAVOL) de la Generalitat de Catalunya, va tenir lloc la sisena edició de l'Escola d'Estiu del Voluntariat a Tortosa, amb una participació de 400 persones, moltes de les quals arribades amb un tren que fou customitzat per desplaçar els participants, com es veu a la seva arribada a l'estació de Tortosa.

 




 

A més, hem divulgat notícies d'RSE i sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, com per exemple:

I hem col·laborat en iniciatives:
Altres esdeveniments en territoris propers:

Vídeos [motsresponsables]: