15.8.13

Burger King retira la publicitat del 'Campamento de verano' de Tele 5 per "denigrar" la dona


La setmana passada es va conèixer que la cadena Burger King retirava la publicitat del programa 'Campamento de verano' de Tele 5. El motiu era que el programa de Telecinco "denigrava" la dona. És, doncs, el primer anunciant que s'adhereix al boicot al 'reality' promogut per Hazte Oír

A EL PERIÓDICO ho podíem llegir així (divendres, 9 d'agost del 2013);
 
Un restaurant de la cadena de menjar ràpid Burger King.Com ja va passar en el cas de 'La noria', una campanya popular amenaça de deixar sense espots 'Campamento de verano': Burger King és el primer anunciant que decideix retirar la seva publicitat del 'reality' de Tele 5. La polèmica, una més, se suma a l'abandonament de l'espai per part de l'escriptora Lucía Etxebarria.
Noemí, humiliada i empastifada amb xocolata Youtube
Un restaurant de la cadena de menjar ràpid Burger King.
L'entitat Hazte Oír va cridar fa uns dies a boicotejar el programa a l'acusar la cadena de Mediaset de "convertir la televisió en un bordell" i va demanar als anunciants que retirin la publicitat d'aquest programa que "denigra" la dona, segons aquesta associació.

El cert és que la iniciativa sembla que començar a donar fruits i Burger King ha penjat a la seva pàgina de la xarxa social Facebook una nota en què indica que, després d'"estudiar el comportament" del programa i "gràcies als avisos que molts de vosaltres ens heu fet arribar", comunica que retira la "publicitat d'aquesta franja horària".

En la seva declaració d'intencions afegeix: "No volem relacionar-nos amb cap format que contingui actituds masclistes, denigrants o que puguin arribar a ferir la sensibilitat dels espectadors". A més, aprofita per enviar el seu suport "als concursants que han viscut aquestes situacions i a totes les dones que s'hagin pogut sentir ofeses per aquests continguts". Curiosament, Burger King va ser la primera empresa, igual que Conservas Isabel, a tornar a anunciar-se a 'La noria', una vegada apagada la polèmica inicial.

Tele 5 ja té un llarg historial... en conductes allunyades de l'ètica. I per això n'hem anat parlant des d'aquest blog en diferents ocasions. És curiós que la que aparentment sembla ser la cadena de televisió més irresponsable socialment parlant, fos precisament la que rebés suport per part de la Banca Ètica Tríodos Bank (desconec com està aquest suport ara per ara).


Aquestes són algunes de les darreres reflexions sobre Tele 5:
21.7.13 La Marca España s'enfonsa i busca bocs expiatoris
24.3.13 Ironia contra la xenofòbia i les provocacions  // Ironía contra la xenofobia y las provocaciones
8.11.11 Tríodos o Díodos? La pota no ètica d'un banc que no complia la llei
8.11.11 El degoteig xenòfob de Telecinco

Més antics: