8.5.16

Que complicat que és comprar un bitllet de tren al portal de la Renfe (sobretot si ets català)


Porto 24 hores intentant comprar un bitllet d'anada i tornada Barcelona - Girona per aquest dilluns i encara no ho he aconseguit.

Ho estic fent amb un cupó promocional, donat que són les festes Girona Temps de Flors. El resultat des d'ahir és aquest: 
S'han trobat els següents errors: En aquests moments no es pot seguir amb el procés, disculpin les molèsties (G001-PR22)

 
Després de destinar-hi massa temps, decideixo provar sense el descompte, no fos cas que el problema fos degut al cupó. I fent així ja em deixa avançar una mica més i puc triar trens. Trio tren d'anada i de tornada, però el portal torna a fallar:
Avís: En aquests moments no es pot fer la reserva de places, intenteu-ho més tard (G001-CE06)
 

Després d'haver-ho intentat en moments del dia diferents, opto per fer una prova: fer-ho en llengua castellana. La primera resposta també és negativa:
Se han encontrado los siguientes errores: Código promocional no válido. (PR22) 

Però quan he optat per comprar el bitllet sense el codi promocional, aleshores ja he pogut enllestir la compra. És a dir, la solució al problema plantejat era:

a) fer la compra en castellà
b) no fer ús del codi promocional

Quan ja havia fet la compra, he pensat que possiblement el codi sols es podia usar per a l'anada o per a la tornada. En tot cas, no explicaria perquè el web en català no funcionava. I, a més, els missatges són una mica complicats de comprendre:









Per desgràcia davant de tant error, sols et donen com a solució ACCEPTAR:
Error: Estamos trabajando para mejorar la aplicación. Perdonen las molestias. Inténtelo más tarde. (G001) ACCEPTAR





Reflexions sobre RENFE en aquest blog:

1 comentaris:

Unknown ha dit...

Moltes gràcies! m'ha anat molt be el comentari. He canviat la pagina a castellà ei funciona... trajecte de Tarragona a Madrid... en català donava una errada.