7.11.14

A les Apple Store vestiran una samarreta especial de color verd pel Dia de la Terra

Apple s'ha unit a la Celebració del Dia de la Terra, que se celebra cada 22 d'abril, una jornada concebuda per a conscienciar la població sobre els problemes ambientals i oferir noves solucions. A més, ha elaborat un vídeo on comunicar els seus compromisos per a la innovació verda:



De fet, han creat una microsite especial dins de la seva web en la qual explica els seus objectius i assoliments pel que fa al medi ambient, com ara la disminució de la contaminació o el canvi cap a energies renovables.

Entre les iniciatives que han posat en marxa, elaboren informe de responsabilitat ambiental, i ara han engegat un nou programa global de reciclatge a totes les botigues Apple Store del món. A més, la botiga Apple Store de Barcelona Passeig de Gràcia canviarà durant les 24 hores del dia 22 el color del logotip d'Apple a verd. I durant tota la setmana, tots els empleats de les botigues Apple Store vestiran una samarreta especial de color verd pel Dia de la Terra.

Sembla fantàstic, no? Llàstima que, greenwashing a banda, Apple estigui entre el 80% de les majors multinacionals que suspenen en una prova de l'ONG Transparència Internacional (TI) que analitza com informen les empreses sobre les seves finances i les seves accions contra la corrupció. TI denuncia que les tecnològiques, "el sector que fa possible una major transparència, és un dels més opacs", i recalca que Amazon, Apple, Google i IBM no aconsegueixen passar el tres sobre deu en aquest test.