19.9.13

1a jornada internacional FEICAT sobre Empreses d’Inserció

La Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya (FEICAT) amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació, organitza, el proper 30 de setembre, la 1a jornada internacional FEICAT, en què es donaran a conèixer experiències de les Empreses d’Inserció de països com Québec, França i Itàlia que s’han desenvolupat amb èxit per la seva viabilitat econòmica i per la quantitat de persones que se’n han beneficiat facilitant la seva incorporació al mercat laboral.

UNA REFLEXIÓ NECESSÀRIA

La crisi econòmica i social afecta en gran manera a tota Europa. A l' Estat espanyol és especialment cruel ja que sofrim una taxa d’atur del 26,3%, més del doble que la mitjana de la zona Euro.

Aquesta situació complica especialment la inserció laboral i social de col·lectius amb especial dificultats.

Les empreses d’inserció de Catalunya i de l’Estat Espanyol gaudeixen d’una legislació pròpia i han demostrat ser una eina eficaç per a la inserció social i laboral. Malgrat això, el seu pes específic és petit, encara que en continu creixement.

L’objectiu d’aquesta jornada és donar a conèixer, experiències d’altres països (Québec, França i Itàlia) que s’han desenvolupat amb èxit per la seva viabilitat econòmica i per la quantitat de persones que se’n han beneficiat facilitant la seva incorporació al mercat laboral.

Experiències que posen en evidència que, més que una política d’ocupació, ens cal que es tingui en compte l’ocupació en totes les polítiques...











PROGRAMA

18 h. Benvinguda i paraules d’introducció del Director de l’Àrea d’Integració Social de la Fundació “la Caixa”, Sr. Marc Simón.

18:15h. Salutació de la Presidenta de FEICAT, Sra. Teresa Rodríguez i de la Presidenta de FAEDEI, Sra. Nieves Ramos.

18:30h. Intervenció del Director General d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya, Sr. Xavier López.

18:45h. Intervenció del President d’ ENSIE, Sr. Ignasi Parody.

19:00h. Conferència de Mn. Patrick Duguay, “L'expérience québécoise d'économie sociale” Président du Chantier de l’Économie Social du Québec.

19:30h. Conferència del Sr. Giovanni Zonin, “Imprenditorialità sociale innovativa: il rapporto con il "sistema formazione" Director de l’Escuola Centrale di Formazione de l’Emiglia Romana, Itàlia.

20:00h. Conferència del Sr. Michel Sexauer, “Les enterprises d’insertion françaises”, Director General de SCOPROBAT i membre del secretariat del Comitè National des Enterprises d’Insertion, França.

20:30h. Tancament a càrrec del Secretari d’Ocupació i Relacions laborals, Sr. Ramón Bonastre.

20:45h. Finalització de l'acte

Traducció simultània:
Català | Italià | Francès





Podeu fer la inscripció en aquest enllaç.

Dilluns, 30 de setembre de 2013

Palau Macaya.
Pg Sant Joan, 108
08037 Barcelona