1.9.13

Vector 5 · Excel·lència i Sostenibilitat participa als RTD7 a Barcelona

  • Josep Maria Canyelles i Albert Huerta, socis consultors de Vector 5 · Excel·lència i Sostenibilitat,  participen a Responsible Tourisme in Destinations 7 a Barcelona.
  • En aquest fòrum internacional exposaran el model de Destinació Turística Responsable, elaborada a partir del desenvolupament de Territoris Socialment Responsables amb l'orientació sectorial del turisme. 

La responsabilitat social és un enfocament de negoci que pretén desenvolupar unes empreses més competitives a partir de la seva sostenibilitat, en tots els cinc vectors: econòmic, ambiental, social, laboral i bon govern, i mitjant la creació de confiança en els grups d'interès. Per això, la seva metodologia posi un gran èmfasi en els compromisos, la gestió integrada, el diàleg amb els grups d'interès, o la rendició de comptes.

La necessitat de diferenciar-se d'altres territoris requereix liderar un model de turisme compromès amb el territori i amb els reptes socials, ambientals, laborals... Aquesta diferenciació és oportuna per a gran part del model turístic del territori, ja sigui amb el turisme familiar, el turisme industrial, el turisme cultural, el turisme esportiu o d'esdeveniments, o l'enoturisme.


Ara mateix Vector 5 lidera una iniciativa de Destinació Turística Responsable als territoris del Penedès, amb la implicació de 4 ajuntaments i 20 empreses dels diferents subsectors turístics, sota el lideratge de la Fundació Pro Penedès.

Vector 5 · Excel·lència i Sostenibilitat és una consultoria que ajuda les empreses i les organitzacions a desenvolupar la seva excel·lència social mitjançant la gestió de la seva Responsabilitat Social de manera que aporti valor i sostenibilitat tant a l'empresa com als seus grups d’interès i al conjunt de la societat.  Disposa d'una gran especialitat en RSE en el sector turístic.

7ª Conferència Internacional de Turisme Responsable en Destinacions

De l’1 al 4 d’octubre la 7ª Conferència Internacional de Turisme Responsable en Destinacions reunirà més de 300 professionals d’organitzacions internacionals i intergovernamentals i governs nacionals, així com,  representants d’empreses turístiques i de viatges, per a debatre els reptes que encaren les destinacions per assolir un turisme sostenible.

Aquesta és la primera vegada que Europa acull una conferència d’aquestes característiques, per la seva proximitat al Mediterrani, magnitud, història i activitat turística. L’objectiu d’aquestes conferències internacionals és analitzar la millor manera de crear sinergies entre tots els agents que participen de l’activitat turística en una mateixa destinació amb especial atenció a la minimització dels impactes negatius i maximitzar els beneficis per a les comunitats locals i el seu entorn.

Paral·lelament a la conferència es posaran en marxa els Primers Premis de Turisme Responsable a Catalunya 2013. Els premis busquen reconèixer els millors exemples d’organitzacions i individus que es comprometen a desenvolupar bones pràctiques dins del sector turístic català. La cerimònia dels Premis serà el 4 d’octubre al vespre. 

Ponents principals: 
o    Jane Ashton, Cap de Desenvolupament Sostenible a TUI Travel PLC.
o    Gerard Brown, Director de Turisme a Routes.
o    Sr. Pere Duran, Director General de Turisme Barcelona.
o    Dra. Susanne Becken, Professora Turisme Sostenible a la Universitat de Griffith.
o    Sra. Carla Salvadó, Estratègia i Comunicació, Port de Barcelona
o    Garry Wilson, Director – Compres a TUI Travel PLC.

Dates: 1 al 4 d’octubre 2013
o    1 d’octubre Dia Acadèmic
o    2 d’octubre Excursió a L’Estartit i Torroella de Montgrí
o    3 i 4 d’octubre Conferència http://rtd7.org/conference-program

Els temes de la conferència són:
o    L’ampliació de la participació social en el turisme: accés per a tothom.
o    La gestió del turisme de creuers en el Mediterrani.
o    Assumir la responsabilitat dels impactes ambientals del turisme.
o    El rol dels governs en la planificació i gestió de destinacions.
o    El sentit del lloc, responsabilitat i l’experiència del visitant.

La 7ª Conferència Internacional de Turisme Responsable en Destinacions és co-presidida per el professor Harold Goodwin, una autoritat de renom internacional expert en Turisme Responsable, professor de Gestió en Turisme Responsable a la Universitat de Leeds, i director de l’International Centre for Responsible Tourism i Jordi Ficapal, director de l’Observatori de Turisme Responsable de TSI-Turisme Sant Ignasi (Universitat Ramon Llull). La conferència inclou la Jornada Acadèmica, l’Excursió a L’Estartit i Torroella de Montgrí, i dos dies de conferència. 

La Conferència RTD7 és organitzada per TSI-Turisme Sant Ignasi (Universitat Ramon Llull), juntament amb l’Observatori de Turisme Responsable de TSI-Turisme Sant Ignasi i l’ICRT Barcelona-Catalunya.

Per més detalls sobre els I Premis de Turisme Responsable a Catalunya http://rtd7.org/awards
Localització: TSI-Turisme Sant Ignasi (Avda. Marqués de Mulhacén 40-42. ESADE Pedralbes Campus, Edifici 2. Barcelona)

Per més informació sobre les bases de la conferència http://www.artyforum.info/rtd.html
Per a rebre notícies de Turisme Responsable http://www.responsibletourismpartnership.org/RTMedia.html
Programa complet a http://rtd7.org/conference-program

Per a més informació i contacte:
o   Web: www.rtd7.org
o   Tel: 93 252 28 90 (ext 2062-2061)
o   Email: rtd7conference@gmail.com
o   Twitter: @RTD_7
o   Facebook: www.facebook.com/RTD07

SPONSORS

Marca_Catalunyalogoesquerra Aj_patrocini_color_fonsclar_eTSI: Turisme Sant Ignasi image002LogoVCBPblau

PARTNERS

 ICRT, Responsible Tourism PartnershipInternational Centre for Research in Events, Tourism and Hospitality (ICRETH)  BT_Sustainable-4TLogo OTResadeurlluniversitatramonllull
Poble Espanyol
Circuit de CatalunyaTTG_Media_CMYKLogoDescobrir_awardsmercat-header
 28_06 manual acualogyShare Barcelona logo_premisAvant Grup