13.12.07

Representants de 2.000 ONG socials catalanes signen un compromís per la qualitat i la transparència

Representants de 2.000 ONG socials catalanes han signat la “Carta de Qualitat”, un compromís per la gestió eficaç i transparent. El seu contingut va ser ratificat pels membres del Taula i per la Junta Directiva al desembre de 2005 i aquest dijous 13 ha estat presentada i signada públicament.

La “Carta de Qualitat” és un conjunt de 18 compromisos que les més de 2.000 ONG que s’apleguen entorn la Taula d’Entitats han adquirit, per fomentar la cultura de la qualitat, la qual cosa vol dir treballar sota paràmetres de millora contínua, apostant per delimitar els processos, aportar eines d’avaluació adequades, optimitzar els recursos, tenir retroalimentació amb els beneficiaris i fer una aposta per la innovació en tots els vessants, tant instrumentals com de gestió.

La “Carta de Qualitat” ha estat signada per cadascun dels representants de les 24 federacions i entitats que formen part de la Taula d’Entitats del Tercer Sector. L’acte ha estat presidit per Carles Barba, president de la Taula, i per representants de les conselleries d’Acció Social i Ciutadania i d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, així com de l’àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona.

En el transcurs de l’acte s’ha presentat el llibre “L’estat de la qualitat a les ONG socials”, que destaca un important avanç en el número d’organitzacions del Tercer Sector català que implanten sistemes de qualitat; en concret, el 56% de les enquestades.

Per tal de seguir avançant en sistemes que garanteixin la gestió eficaç i transparent de les ONG, el president de la Taula d’Entitats, Carles Barba, ha reclamat al Govern de la Generalitat de Catalunya, i en el marc de l’anunciat Pla de Suport al Tercer Sector, la creació d’una línia d’ajuts per promoure la qualitat a les ONG, de la mateixa manera que ja es fa amb les empreses.

Per a valorar la importància del document, cal indicar que les 24 entitats de segon nivell que formen part de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya agrupen un conjunt de més de 2.000 associacions, fundacions i cooperatives, on hi treballen 15.640 professionals i més de 50.000 voluntaris/es, i de les seves actuacions se'n beneficien més de 800.000 persones.


Programa de l'acte:

12:30 Presentació de l'acte a càrrec del Sr. Rafael Ruiz de Gauna, vicepresident i coordinador del Grup de Qualitat de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

12:40 Presentació del llibre “L'estat de la qualitat a les ONG socials” a càrrec del Sr. Pau Vidal, director de l'Observatori del Tercer Sector.

13:00 Presentació i signatura pública de la Carta de Qualitat a càrrec dels directius de les 24 federacions i entitats membres de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya.

Intervencions: Sr. Jordi Rustullet, Secretari General del Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya ; Sr. Isidre Masalles, Director de Serveis del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya; Sra. Àngels Nogués, Coordinadora de l'Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona; Sr. Carles Barba, President de la Taula del Tercer Sector Social.


Podeu consultar la Carta de Qualitat aquí.

PS: vegeu notícia al Periódico: www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=466954&idseccio_PK=1021&h=071214

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola!
Hem enllaçat el teu bloc al repàs setmanal que de la Blogosfera fem a Canal Solidari:
http://www.canalsolidari.org/web/noticies/noticia/?id_noticia=8905
Salutacions!

Canal Solidari