20.7.14

Penedès, Destinació Turística Responsable


Emmarcat en els actes de celebració del 25è aniversari de la Fundació Pro Penedès, aquest matí s'ha organitzat al Centre Àgora de l'Ajuntament de Vilafranca una jornada de treball i de debat d'experiències sobre la temàtica "Penedès. Destinació turística socialment responsable".

El president de la Fundació i alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i la regidora de Turisme del Vendrell, Àngels Turdiu, han obert la sessió. Regull ha manifestat que "hem de mirar endavant. En el turisme queda molta feina a fer però hem de fer-ho junts". Per la seva banda, Turdiu apuntava que "cada cop es fan les coses més bé, estem més preparats. Ens ho hem de creure. Espero que, a partir d'ara més empreses tinguin la qualificació de destinació turística socialment responsable".

Seguidament, Josep Maria Canyelles, consultor de Vector 5 ha exposat els resultats de la formació realitzada a una vintena d'empreses de quatre territoris (Igualada, El Vendrell, Vilanova i la Geltrú i Sant Sadurní). Entre d'altres accions, s'ha identificat les bones pràctiques de l'empresa, s'han realitzat plans de millora i acompanyaments personalitzats. Canyelles apuntava que "aquest no és un projecte que hagi nascut com un bolet, sinó que és el resultat d'anys de treball de la Fundació Pro Penedès". També apuntava que "moltes empreses fan bones pràctiques en diferents camps però no tenen consciència de que això sigui una responsabilitat social i no donen el pas d'explicar-ho. Nosaltres els ajudem a fer-ho".

Tot seguit, s'ha realitzat una taula d'experiències relacionades amb aquesta temàtica en la qual hi han participat Mirea Aparicio, de l'Ajuntament d'Igualada, Gerard Jané, de Vins Jané Ventura d'El Vendrell, Joan Hernández, del pitch & putt Portal del Roc de Vilanova i la Geltrú i Jaume Mata, de Caves Gramona, de Sant Sadurní.

La cloenda ha anat a càrrec del Director General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat de Catalunya, Xavier López.

VECTOR 5 // PENEDÈS DESTINACIÓ TURÍSTICA RESPONSABLE [ca][es]