20.10.16

El primer Congrés Europeu d'Economia Circular tindrà lloc a Barcelona per impulsar un nou model econòmic

  • La primera edició de la trobada se celebrarà conjuntament amb Smart City Expo World Congress 
  • El Circular Economy European Summit impulsa un nou model econòmic






El Circular Economy European Summit (CEES) celebrarà aquest any la seva primera edició amb l'objectiu d'impulsar la implementació del nou model econòmic, que planteja una alternativa viable al model actual, conegut com a economia lineal (extreure-utilitzar-llençar). Un total de 60 experts internacionals debatran sobre la urgència d'adoptar aquest model, eix del Pla d'Acció de la Unió Europea de 2015, que ja compta amb el suport de nombrosos països i regions d'arreu del globus. 

El congrés, organitzat per Fira de Barcelona, ​​se celebrarà del 15 al 17 de novembre al recinte de Gran Via, coincidint amb l'Smart City Expo World Congress, i servirà com a plataforma de debat i col·laboració entre governs, indústries, organitzacions i ciutadania. 

El programa disposa de ponències destacades de personatges que compleixen un paper clau en la difusió i posada en pràctica de l'economia circular: la tinenta d'alcalde de París, Antoinette Guhl, impulsora de l'economia social i de l'aplicació de l'Economia Circular en la capital francesa, el president del Cradle to Cradle Products Innovation Institute, Lewis Perkins; el director executiu de Zero Waste Scotland, Iain Gulland; la responsable d'estratègia circular per a H&M, Cecilia Brännsten; i el CEO de WRAP, Marcus Gover. 

La convidada especial en aquesta primera edició serà la Dama Ellen MacArthur, creadora de la Fundació que porta el seu nom i qui exerceix un paper clau en l'acceleració de la transició cap a l'economia circular a nivell global.

El CEES busca crear un espai de debat i intercanvi d'idees, que permeti redissenyar les relacions, tant a nivell de governança com de negocis; per això disposarà de 10 panells de debat on es tractarà sobre urbanisme, indústria, finançament, models de negoci i de relació amb el client. 

El primer CEES se celebrarà en el context de l'Smart City Expo World Congress que, amb més de 600 ciutats, 400 ponents i les empreses líders en la indústria de solucions urbanes intel·ligents, suposarà l'edició més gran fins ara del principal esdeveniment mundial sobre ciutats intel·ligents. 

Del 15 al 17 novembre 2016 
www.circulareconomysummit.com