9.4.18

S’obre la tercera convocatòria dels Premis Verema Solidària per combatre la pobresa i l’exclusió social

  • Fins el 30 d’abril, les entitats socials poden presentar candidatura per obtenir finançament a través de la iniciativa Verema Solidària
  • A final d’agost i durant el setembre tindran lloc diferents jornades de verema per recollir fons a les regions vitivinícoles de la DO Penedès i la DO Priorat

Barcelona, 9 d’abril de 2018.-Avui s’ha obert la convocatòria de la tercera edició dels Premis Verema Solidària als quals hi poden optar entitats socials de 9 comarques catalanes: l’Alt i Baix Penedès, el Garraf, l’Anoia, el Baix Llobregat, el Priorat, Les Garrigues, el Baix Camp i la Ribera d’Ebre. La convocatòria estarà oberta fins el proper dilluns 30 d’abril i està indicada per a entitats del tercer sector que treballin sota l’empara de la DO Penedès i la DO Priorat i les seves àrees d’influència amb projectes per eradicar la pobresa i l’exclusió social.

El jurat dels Premis està format per representants de la Taula del Tercer Sector, l’administració local, l’entitat Responsabilitat Global i els cellers que acolliran la Verema Solidària. Es valoraran les candidatures rebudes tenint en compte 5 criteris:
  • L’àmbit territorial d’influència
  • La població que se’n beneficia
  • La innovació
  • La sostenibilitat
  • El retorn social
La convocatòria, les bases i el formulari per inscriure’s als Premis Verema Solidària estan disponibles a l’enllaç: http://veremasolidaria.org/solidaria/premis-verema-solidaria/
 

La quantia final dels premis que permetran finançar projectes de lluita contra la pobresa i l’exclusió social, dependrà directament de les aportacions del públic final al qual s’adreça la campanya. No obstant, l’objectiu d’aquest 2018 és dotar d’un mínim de 6.000 euros a cada entitat.

Per presentar candidatures, les entitats han d’omplir un formulari i fer-lo arribar abans de la mitjanit del 30 d’abril a projectes@veremasolidaria.org. Un cop tancat el termini de presentació de candidatures, el jurat en farà la valoració. La comunicació de la resolució tindrà lloc el 8 de maig.
 

Cal recordar que el 2017, les entitats beneficiàries de la Verema Solidària van ser La Fundació Mas Albornà al Penedès i la Fundació Astrid 21 a l’Empordà. Cada entitat va rebre 5.943,60 euros gràcies als 303 donants -persones, famílies i grups -que van participar a la campanya de micromecenatge per “tallar amb l’exclusió social”. Molts d’ells van viure també les jornade festives i solidàries de Verema Solidària organitzades al Celler La Vinyeta, Celler Credo, Raventós i Blanch i la cooperativa d’Espolla, conjuntament amb l’associació Impulsa Fundraising que dirigeix el projecte.

Novetats per la Verema Solidària 2018


El proper mes de setembre tindrà lloc la tercera edició de la Verema Solidària que inclou novetats vàries que responen, sobretot, al creixement de la iniciativa a més denominacions d’origen i l’extensió a nous cellers. Aquest any, es faran dues veremes a la DO Penedès i una més a la DO Priorat. Per aquest motiu, als Premis hi poden optar entitats de les dues regions de vins que rebran el finançament dels col·laboradors a la iniciativa. Properament es comunicaran tots els detalls de la campanya, coincidint amb la presentació dels vins solidaris del 2017 elaborats pels esmentats cellers.


Els organitzadors de Verema Solidària confien renovar el suport de patrocinadors de la primera i segona edició i tanmateix afegir noves empreses i institucions a la iniciativa, que té per objectiu final “tallar amb la pobresa i l’exclusió social”. Els interessats a col·laborar poden consultar totes les modalitats de suport al web de Verema Solidària.


Vídeo-resum de la Verema Solidària 2017


www.veremasolidaria.org
facebook.com/veremasolidaria
twitter.com/veremasolidaria
instagram.com/veremasolidaria/


Notícies anteriors publicades: