16.4.18

Premis Montserrat Roig, un reconeixement al periodisme social


La primera edició dels premis Montserrat Roig posa en relleu projectes de comunicació i periodisme social destinats a sensibilitzar la ciutadania en qüestions com el feminisme, l’acollida de refugiats o la salut mental. El jurat també premia el periodisme local que dona veu al moviment veïnal.

De les 133 candidatures presentades, 4 han estat les seleccionades com a guanyadores de cada una de les categories del premi Montserrat Roig. En la modalitat de periodisme social, el Dossier Crític Feminisme(s) ha rebut el guardó pel rigor periodístic i per abordar el feminisme des d’una vessant plural i diversa. El monogràfic, dividit en quatre seccions, aprofundeix en l’experiència vital de la dona des de la infància fins la vellesa.

La campanya de comunicació “Casa nostra, casa vostra”, impulsada per l’Associació pel Refugi “Casa Nostra, casa vostra” ha obtingut el premi a la millor comunicació social. El jurat ha destacat la capacitat de mobilització i implicació que el moviment “Volem acollir” ha despertat en la ciutadania, i que ha convertit la ciutat de Barcelona en un referent de la reivindicació del dret d’acollida de les persones refugiades.

El premi al millor projecte de promoció de la investigació periodística ha estat per a la proposta “L’antídot de la soledat”, de Jordi de Miguel Capell, Gemma Garcia Fàbrega i Carles Castro Garcia. Aquest projecte d’investigació posa de manifest la importància de la resposta social per millorar la salut mental de la població femenina de més de 65 anys de Barcelona.

Per acabar, la menció especial del jurat ha estat per a la revista Carrer, que enguany compleix 25 anys de trajectòria. Aquesta publicació local recull l’actualitat dels barris i de la ciutat per oferir una informació crítica i d’interès social alhora que actua com a portaveu dels moviments veïnals.

VÍDEO. Lliurament dels premis Montserrat Roig 2017
Podeu veure totes les fotos de l’acte aquí.

- En la modalitat de Periodisme Social: Dossier Crític Feminisme(s)
- En la modalitat de Comunicació Social: la campanya “Casa nostra, casa vostra, impulsada per l’Associació pel Refugi “Casa Nostra, casa vostra”
- En la modalitat de Promoció de la Investigació Periodística ha estat per a la proposta “L’antídot de la soledat”, de Jordi de Miguel Capell, Gemma Garcia Fàbrega i Carles Castro Garcia.
- La Menció especial del jurat ha estat per a la revista Carrer en el seu 25è aniversari.