29.11.15

Acte de lliurament de Premis Respon.cat

  • Dilluns 14 de desembre al migdia se celebrarà l’Acte de lliurament de Premis Respon.cat 2015 a la Llotja de Mar de Barcelona.
  • L’acte començarà amb la proclama de l’Ideari que pretén inspirar els valors d’RSE per al teixit empresarial català.
El proper dilluns 14 de desembre tindrà lloc l’acte de lliurament dels Premis Respon.cat en la seva primera edició, amb l’objectiu de mostrar a la societat catalana diferents experiències de Responsabilitat Social Empresarial i fomentar els seus valors entre el teixit empresarial.Els premis han estat convocats per Respon.cat amb amb el suport de les Cambres de Comerç i la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de diferents organismes empresarials i socials.

En el transcurs de l’acte es proclamarà un ideari de l’RSE, promogut per Respon.cat. Es tracta d’un document en format cartell que pretén ser inspirador dels valors que haurien de formar part de les empreses. Amb aquesta acció es pretén reforçar que l’esdeveniment serveixi per a mostrar els valors de la Responsabilitat Social i divulgar-los entre el teixit empresarial.

A partir de les 11.30 h s’iniciarà l’acolliment de les persones assistents, que tindran l’oportunitat de col·laborar a divulgar l’Ideari.

A les 12.00 h començarà l’acte al saló daurat, però es prega als assistents que puguin arribar a partir de dos quarts de 12. Al final de l’acte, tots els assistents rebran un exemplar del cartell de l’Ideari, el qual també es divulgarà per les xarxes socials.

Prèviament a l’acte haurà tingut lloc l’Assemblea general de Respon.cat, associació ja integrada per 51 empreses, i que espera poder incrementar els seus membres de manera important durant el 2016.

Accés al targetó en pdf

Programa
11.30 h Acollida
12.00 h Benvinguda i proclamació de l’Ideari Lliurament de Premis Respon.cat
  • Reconeixement Territori Socialment Responsable
  • Reconeixement Programa empresarial de voluntariat
  • Reconeixement Programa empresarial ambiental
  • Premi Respon.cat a la trajectòria (pime)
  • Premi Respon.cat a la trajectòria (gran)
Parlaments institucionals
  • Miquel Valls, president del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya.
  • Josep Santacreu, president de Respon.cat i conseller delegat de DKV Assegurances
  • Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya
13.00 h Refrigeri i lliurament del cartell de l’Ideari a tots els assistents
Informació bàsica
  • Dia: dilluns 14 de desembre de 2015, a partir de les 11.30 h
  • Lloc: Casa Llotja de Mar de Barcelona, Passeig Isabel II, 1, 08003 Barcelona
  • Us podeu inscriure en aquest enllaç
  • Capacitat limitada. Les empreses membres de Respon.cat tenen prioritat en la reserva.

Segons les bases de la convocatòria, els Premis Respon.cat a la trajectòria s’atorgaran a dues empreses -una pime i una empresa gran- i també es reconeixeran un programa de voluntariat d’empresa, un programa empresarial ambiental, i un territori socialment responsable.
Diferents entitats col·laboradores han fet les propostes de les candidatures per als Premis Respon.cat, contribuint a generar un marc de compartit de reconeixement i projecció de l’RSE a Catalunya: Foment del Treball, Pimec, Cecot, AIJEC, FEMCAT,ADEPG, ACRA, AEDIPE CatalunyaCol·legi d’Ambientòlegs de CatalunyaCol·legi de Censors Jurats de Comptes de CatalunyaConsell de Cambres de Comerç de CatalunyaFundació Corresponsables, i la Taula d’Entitats del Tercer SectorPer altra banda, les candidatures per als reconeixements han estat presentades per tres comissions tècniques integrades per representants del Consell de Cambres, empreses membres de Respon.cat, la Generalitat de Catalunya, i experts en cada matèria.
El Jurat ha estat composat pel Sr. Narcís Bosch, gerent del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya, el Sr. Xavier López, director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom del Departament d’Empresa i Ocupació, la Sra. Marta Subirà, directora general de Polítiques Ambientals del Departament de Territori i Sostenibilitat, el Sr. Ramon Terrassa, director general d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família, el Sr. Josep Maria Lozano, en qualitat d’expert en RSE, i el Dr. Josep Santacreu, president de l’associació Respon.cat. El Sr. Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat, ha actuat com a secretari del Jurat.

Invitació a l’Acte de lliurament de Premis Respon.cat