19.10.14

Canyelles fa la conferència inaugural del curs de màsters i postgraus de les Escoles Universitàries de la FPT

Josep Maria Canyelles va fer la Conferència inaugural dels màsters i postgraus de les Escoles Universitàries de la Fundació Pere Tarrés. L'esdeveniment va tenir lloc ahir dissabte al matí a la seu del carrer Santaló, davant dels vuitanta alumnes matriculats en els diversos màsters i postgraus que s'han programat per a aquest curs 2014-15.

Canyelles, que és professor del Màster d'Organitzacions No Lucratives, va fer una aproximació al sentit de la Responsabilitat Social en el context de les intervencions socials, fent referència tant a la necessitat de comprendre el sentit empresarial de l'RS que porten a terme les empreses, com a la necessitat de gestionar l'RS des de les altres organitzacions, ja siguin no lucratives o públiques.

Després de referir-se als diferents vectors de la responsabilitat social, en referència a les matèries ambientals, socials, econòmiques, laborals i de bon govern, l'expert en RS va posar el focus en la gestió interna de les organitzacions i com alguns aspectes com la transparència o l'honestedat suposen un repte per a totes les entitats, un aspecte en el qual aquestes haurien d'excel·lir i donar exemple davant del conjunt del teixit empresarial.

L'acte va ser presentat per Pere Mora, Vicedegà de Postgraus i Recerca de les Escoles Universitàries de la Fundació Pere Tarrés.

Josep Maria Canyelles és expert en Responsabilitat Social de les Empreses i Organitzacions i col·labora a nivell docent en diferents universitats i programes formatius d’alta direcció. Des de fa 10 anys és promotor de Responsabilitat Global i fa tres anys va crear Vector 5 · Excel·lència i Sostenibilitat. Actualment també actua com a coordinador de Respon.cat, iniciativa empresarial per al desenvolupament de l'RSE a Catalunya.