5.10.14

Es presenta #Connectemlasolidaritat, programa de col·laboració a la Garrotxa

  • Presentació #Connectemlasolidaritat, programa de col·laboració amb la comunitat social de la Garrotxa

Garrotxa Desenvolupament-Agència de Promoció Econòmica i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa ha presentat aquest dimecres 1 d’octubre al pati de l’Hospici el programa #Connectemlasolidaritat, que vol fomentar la col·laboració d’empreses i entitats amb els projectes socials impulsats a la comarca.

La roda de premsa ha comptat amb la participació de l’alcalde d’Olot i president del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa Josep M. Corominas i el president del Consell Comarcal i de la Fundació Garrotxa Líder, Joan Espona. També s’ha presentat una experiència de col·laboració social entre l’empresa Zoetis Manufacturing & Research Spain, S.L. i l’Associació d'Amics dels Nens d'Educació Social que han presentat els seus responsables, Piet Swartele i Antònia Lledó, respectivament.

A partir d’ara, qualsevol empresa o entitat de la Garrotxa que vulgui realitzar una col·laboració social podrà consultar la relació de projectes que estarà penjada a la web www.entitatsgarrotxa.cat i omplir un formulari de sol·licitud de patrocini, des de la mateixa pàgina. Les col·laboracions podran ser de caràcter econòmic, prestació de voluntariat, aportacions d’estocs o altres materials, inserció de persones amb dificultats, participació en les estructures organitzatives dels impulsors del projecte social, etc.

Així mateix, qualsevol organització, sigui entitat sense ànim de lucre o administració de la comarca, que necessiti recursos per impulsar el seu projecte social podrà donar-se d’alta també a la mateixa web www.entitatsgarrotxa.cat i presentar la seva demanda, que, si escau, s’inclourà a la relació de projectes en curs. Les iniciatives han de promoure el coneixement de l’entorn social de la comarca, la convivència entre la ciutadania, generar o reforçar la participació social de diferents col·lectius; combatre la marginació, l’exclusió i les desigualtats; fomentar i gestionar el voluntariat, etc.

Garrotxa Desenvolupament, a través de la Fundació Privada Garrotxa Líder, i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa portaran a terme un seguiment permanent de les ofertes de col·laboració d’empreses i entitats als projectes socials de la borsa per garantir l’èxit del procés. A més, des de la Fundació Garrotxa Líder s’oferirà a les organitzacions patrocinadores la possibilitat de definir un Pla anual d’Acció Social, que defineixi els seus criteris de col·laboració amb la comunitat i pugui esdevenir un factor clau de competitivitat en termes d’imatge i reputació corporativa.

#Connectemlasolidaritat neix amb la voluntat d’ordenar accions de col·laboració social que ja s’estan realitzant de forma aïllada en l’actualitat a la Garrotxa, com és el cas de les de les empreses Zoetis, Grup Morera o l’Associació de Comerciants d’Olot, entre d’altres.

El programa es complementarà anualment amb un Marketplace, en el qual les organitzacions podran exposar oralment els seus projectes socials davant un fòrum d’empreses i entitats, amb voluntat de portar a terme col·laboracions a la comunitat.

Per a més informació, podeu consultar el tríptic del projecte #Connectemlasolidaritat, a la pàgina web www.entitatsgarrotxa.cat.