29.5.07

Es parla de Responsabilitat Social de les Administracions en el Congrés de l'ACCID

Aquest dijous 24, després de la inauguració del segon Congrés Català de Comptabilitat i Direcció, organitzat per l'ACCID, es van presentar tres aportacions d'experts sobre RSE, a més de les altres tres, corresponents a empreses, que es van presentar divendres 25.

La sessió, celebrada com tot el Congrés a l'IESE, va tenir com a coordinador Josep Maria Canyelles, i s'hi van fer les següents presentacions:
  • La guía para la elaboración de memorias de sostenibilidad del Global Reporting Initiative (GRI): de la versión 2002 a la versión G3. Jordi Morrós (UB)
  • Responsabilitat Social d'Empreses, Administracions i Organitzacions: un camí vers els Territoris Responsables. Josep Maria Canyelles (Responsabilitat Global / collaboratio)
  • La introducció de les clàusules socials a les compres, contractes i licitacions de les administacions públiques. Fr. Xavier Agulló (ÈTIA)

Respecte a la presentació de Josep Maria Canyelles, podeu tenir accés a un resum en l'article publicat a la revista PARRAC (Plataforma Empreses d'Inserció) sobre "Responsabilitat social d'empreses, administracions i organitzacions: un camí vers els territoris responsables".

A més, en la seva intervenció, Josep Maria Canyelles es va referir a la Responsabilitat Social de les Administracions Públiques i va posar alguns exemples relacionats amb ajuntaments. En concret va referir-se a dues propostes que va llançar l'any passat en una jornada sobre RSA organitzada per l'ACM:

Proposta RSA 1: Multes Responsables!

Proposta RSA 2: Voluntariat dels treballadors públics

Podeu veure altres continguts sobre RSA en el blog.