29.5.07

El Banc dels Aliments

Entre les experiències de col·laboració entre empreses i entitats d'acció social, el cas del Banc dels Aliments és de les més interessants, tant per la necessitat de vincular-ho a uns processos logístics com per la satisfacció immediata d'unes necessitats bàsiques.

Fa 20 anys, el 29 de maig de 1987 es va constituir el Banc dels Aliments de Barcelona, primer banc d'aliments de Catalunya i també de l'Estat. De seguida van començar les tasques d'habilitació del magatzem per acollir unes primeres, tímides i anecdòtiques donacions d'aliments, per ser distribuïdes inicialment a un petit grup de 7 entitats.

Ara ens donen a conèixer que el Banc ha tancat l'exercici 2006 amb un total de 3.500 tones d'excedents donats per les empreses d'aliments, amb un valor econòmic de 9,5 milions d'euros, que han estat distribuïdes a 270 entitats, que sumen uns 50.000 beneficiaris de l'ajut alimentari.

Una tasca exemplar per la qual cal donar-los l'enhorabona, i sobretot pel coratge amb què han superat els obstacles que en els darrers anys havien tingut amb el seu local.

La implicació del voluntariat, el compromís de les empreses, i la satisfacció immediata de necessitats alimentàries, fan que aquest model sigui una acció col·laborativa important per a un Territori Socialment Responsable.

Més informació a http://www.bancdelsaliments.org/