8.2.15

Recasens i Vives ressalten la fortalesa econòmica i els processos de transformació urbana de Barcelona

Aquest divendres al matí vaig intervenir a la I Jornada sobre mesures per fomentar les bones pràctiques i el creixement empresarial, organitzada per l’Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID), amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona (més informació PDF
 
Antoni Vives, a la inauguració, i Sònia Recasens, a la cloenda, van fer sengles intervencions amb contingut i idees interessants: Recasens i Vives ressalten la fortalesa econòmica i els processos de transformació urbana de Barcelona

La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, i el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, han participat aquest divendres en la I Jornada sobre mesures per fomentar les bones pràctiques i el creixement empresarial, organitzada per l’Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID), que s’ha celebrat al Barcelona Growth Centre. Es tracta d’un punt de trobada per promoure les millors pràctiques en informació, noves tendències en cooperació público-privada i creixement empresarial. S’hi ha celebrat tres conferències al voltant d’aquestes temàtiques, i s’ha comptat amb la participació de més de 200 persones provinents dels àmbits professional, empresarial i acadèmic.

Sònia Recasens ha participat en la clausura de la jornada. Al seu torn de paraula, ha afirmat que el Govern municipal ha traslladat des del primer dia els valors de la transparència i les bones pràctiques a l’economia real per tal de fer les empreses més competitives i convertir així Barcelona en un referent internacional en el desenvolupament econòmic”. “Perseguim el creixement econòmic amb l’objectiu de crear llocs de treball, fet indispensable per millorar la qualitat de vida de les persones”, ha reblat.

La tinenta d’alcalde ha posat en valor diverses mesures impulsades amb aquest objectiu. Una d’elles és el l’Oficina d’Atenció a l’Empresa, un punt únic d’interlocució amb les empreses a la ciutat. També ha parlat del Cibernàrium, l’espai de formació i capacitació tecnològica ubicat al Barcelona Growth Centre; i el mStartupBarcelona, l’espai d’incubadores per a empreses del món de les noves tecnologies situat al mateix edifici. “Tirem endavant aquests projectes per projectar-nos al món com una ciutat amb adn de creixement, acceleració i internacionalització, al mateix nivell d’icones en aquest àmbit com ho són Silicon Valley, San Francisco o Boston”, ha afirmat. També ha destacat l'impacte positiu que té en l'economia real el fet que el consistori sigui capaç de pagar als seus proveïdors en un termini inferior a 30 dies.

Durant la inauguració, Antoni Vives ha assegurat que l’Ajuntament aposta per les estratègies de creixement social en què es compti amb la col·laboració de tots els sectors implicats. Vives ha destacat l’ambició pels projectes que està tirant endavant l’Ajuntament des de la tinença d’Hàbitat Urbà posant l’accent en els “beneficis que suposen per a tota la societat”. Entre ells, ha posat com a exemples la transformació que s’està impulsant al Morrot per “guanyar aquest espai per la ciutat, on la ciutat i el port convisquin i generin activitat econòmica i universitària”. També ha citat el Port Vell, “amb una transformació que fixa i consolida l’activitat de Marina 92″ i que s’emmarca en el Clúster Nàutic com “un dels projectes de creixement social que genera llocs de treball i indústria”.

El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà també ha defensat l’aposta pels Ateneus de Fabricació i la transformació de la plaça de les Glòries, “que serà un espai per les persones, definit i treballant amb els veïns i que és contrari al projecte heretat de la Sagrera, producte del model de la bombolla”.

Nota premsa