7.2.15

Circuits Inclusius “SUMANT CAPACITATS”

mandongo_tavascan Tavascan és la primera estació d’esquí de tot l’Estat espanyol que comptarà a partir d’aquesta temporada amb una sèrie de Circuits Inclusius “Sumant Capacitats” impulsats per Anna Vives i Eduard Jornet i amb el padrinatge de Kilian Jornet.

Es tracta de posar a disposició de persones amb necessitats especials una sèrie de recorreguts adaptats per tal que siguin accessibles a tothom. Aquesta és una iniciativa promoguda per Tavascan amb el suport de la Diputació de Lleida i que impulsa la Fundació Itinerarium.

Aquest projecte de la Fundació Itinerarium vol ajudar a millorar la qualitat de vida, especialment fomentar la pràctica de l’es- port, entre les persones amb més dificultats. Per aquest mo-tiu aquest 2014 es creen els Circuits Inclusius Sumant Capacitats.

La principal novetat és que seran recorreguts, adaptats a tots els col·lectius, senyalitzats permanents a diferents punts de Catalunya. Tavascan serà el primer, pioner, en fer-ho per esports de neu.

Circuits Inclusius (per a tots els públics, incloent-hi, persones cegues, persones sordes, amb dificultats de mobilitat, dificultats intel·lectuals i mentals)
-Un espai esportiu inclusiu senyalitzat permanent.
-A prop de la natura: defensem l’esport a l’aire lliure i amb paisatges inspiradors.
-Amb certa dificultat: volem promoure també l’esperit de superació entre tots els participants.

D’aquí el nom dels circuits: Sumant Capacitats.

L’estació d’esquí de Tavascan serà la primera en tenir un circuit permanent 100% inclusiu on es podrà practicar:
-Raquetes de neu.
-Esquí de fons adaptat.
-Esquí amb trineu sumant capacitats entre persones Esquí nòrdic.

El circuit estarà senyalitzat amb plafons informatius que orientaran sobre la direcció de les diferents disciplines esportives inclusives.

A banda hi haurà pals de plàstic del mateix color que en tot moment ajudaran al participant a realitzar-lo correctament.

A l’entrada de l’estació s’explicarà el projecte i el circuit Sumant Capacitats que s’integrarà al mapa amb la resta de pistes de l’estació.

Per millorar l’experiència a la muntanya entre les persones amb més dificultats es buscaran tallers i activitats complementàries a la pràctica de l’esport. Una d’elles serà la realització entre tots d’un iglú.

Anna Vives i Eduard Jornet, impulsors d’aquest projecte

La Fundació Itinerarium és una entitat sense ànim de lucre que pretén millorar la qualitat de vida de les persones amb dificultats mitjançant el projecte que encapçala l’Anna Vives, creadora de la seva pròpia tipografia.

El projecte no només vol sensibilitzar sobre les capacitats de les persones sinó fer projectes que ajudin a millorar la seva satisfacció personal. L’altra part impulsora és l’Associació “Sender i Traça”, la qual es dedica a la creació de curses i a promoure l’esport a prop de la natura. Dirigida per Eduard Jornet, actual director de la Volta Cerdanya Ultrafons.

El padrí del projecte és el campió del món de curses de muntanya Kilian Jornet

Font
Altres: