25.7.13

Arcadi Oliveres clausura el XXVIIIé curs d’estiu. “No vivim en una societat democràtica, ni a escala nacional, europea o internacional”

“No vivim en una societat democràtica, ni a escala nacional, europea o internacional” ha estat el missatge central de la conferència de clausura del president de la Universitat Internacional de la Pau, Arcadi Oliveres. L’economista ha assenyalat una multitud de “vergonyes” democràtiques a l’estat Espanyol. Ha destacat els 3 cops d’estats: el que va exercir un militar imposant l’article de la constitució sobre la unitat indivisible de la nació espanyola, el cop d’estat que va fer dimitir al president Aldolfo Suárez i el més conegut 23F.  Després va seguir destacant multitud de vergonyes a nivell europeu i internacional  (ONU, FMI o OTAN).

Amb aquesta conferència es dona per finalitzat el curs d’estiu titulat  “La democràcia com a garantia de la dignitat humana” on més de 30 experts en diferents matèries han parlat del passat (franquisme i el model transició), el present (la crisis del sistema econòmic i polític) i del futur (les noves formes de fer política i les possibles alternatives). El balanç dels ponents ha estat molts positiu, s’ha descat la qualitat de tots els ponents i la seva diversitat contant la presència de personatges més veterans com Rafael Grasa, Borja de Riquer o Vicenç Navarro i activistes del 15M com Arnau Monterde i Marta G. Franco o l’Ada Colau. El curs d'enguany ha estat un èxit de participació, amb una assistència mitjana de més de 100 alumnes per sessió

El curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau es celebra cada estiu al centre Borja de Sant Cugat del Vallès.

Universitat Internacional de la Pau
www.universitatdelapau.org
@unipaustc