21.8.10

Set projectes catalans rebran prop de 9 milions de la UE per innovar en protecció ambienta



Un dels projectes que rebrà subvenció de LIFE és per desenvolupar nous sistemes de plantació en zones rocoses o desertificades
Un projecte pilot per transformar els residus urbans en gasoil sintètic a Lleida; la millora de l'estat ecològic de dues llacunes del Delta de l'Ebre; el desenvolupament de noves tècniques de plantació en zones desertificades; una investigació a Terrassa per fer 'llibres verds' o sistemes d'edició i publicació més respectuosos amb el medi ambient. Així, fins a set projectes ambientals, han obtingut finançament del programa europeu LIFE+ a Catalunya, amb una subvenció de 8,74 milions d'euros. En total, la nova convocatòria de LIFE+ invertirà 250 milions en més de 200 projectes arreu de la UE.

El programa LIFE+ de la Comissió Europea està destinat a finançar projectes innovadors en l'àmbit del medi ambient. El programa inclou tres línies d'ajuts o subprogrames: LIFE+ Natura i biodiversitat, per a projectes que tenen l'objectiu de millorar la conservació d'espècies i hàbitats amenaçats; LIFE+ Política mediambiental i governança, destinat a projectes pilot que contribueixen a desenvolupar polítiques, tecnologies i instruments innovadors; i, finalment, LIFE+ Informació i comunicació, per a projectes de divulgació i sensibilització ambiental.

Dels 7 projectes que rebran finançament del programa LIFE+ a Catalunya, sis formen part de la línia de 'Política ambiental i governança', mentre que el setè s'inscriu al subprograma Natura i biodiversitat. Es tracta de:
  • LIFE+ Política ambiental i governança 
  • LIFE+ Natura i biodiversitat


Més info