25.2.08

Els polítics parlen de responsabilitat social

Davant una sala plena de gom a gom, representants dels principals partits polítics catalans han contestat les preguntes del públic i ONG sobre immigració, cooperació al desenvolupament, armament i RSE.

Us aportem aquests resum de les intervencions en la part que parlen d'RSE. Per llegir-ne més podeu accedir a la notícia sencera al Canal Solidari.

Segons s'informa en aquest portal, a la taula dels polítics estaven Dolors Puig, diputada al Congrés, candidata pel PSC i membre de la comissió de cooperació del partit; Carles Campuzano, diputat al Congrés per CiU i que a final de l’acte va ser substituït per l’Anna Figueres, a la comissió de cooperació i solidaritat des de desembre del 2006; i David Minoves, president de la sectorial de cooperació i solidaritat d’ERC i actual director general de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària de la Generalitat. També estaven presents David Cid, responsable de moviments socials d’Iniciativa per Catalunya-Verds; i Rafael López, diputat al Parlament de Catalunya pel Partit Popular i membre de la comissió de solidaritat.

Pregunta: Pel que fa a la Responsabilitat Social Corporativa, creuen que val amb el caràcter voluntari de les empreses? Com es poden exigir responsabilitats?

Rafael López: “No ens agrada posar traves a les empreses, el compliment dels drets humans s’ha de fomentar des de l’enfortiment institucional”, diuen des del PP.

David Cid: “No creiem en la Responsabilitat Social Corporativa perquè precisament un de les empreses que més la compleix és Repsol. Proposem una Llei de Responsabilitat Social perquè les empreses espanyoles que operen a altres països hagin de complir la legislació del nostre país”.

David Minoves: L’opinió d’ERC en aquest tema és que “si la cooperació ha de servir com a moneda de canvi de les empreses amb capital espanyol, llavors, malament. Això és xantatge”.

Carles Campuzano: El representant de CiU considera que si una empresa espanyola genera impactes negatius a països del sud calen més instruments “perquè es discuteixi” entre aquestes empreses i el Govern. Un debat important, apunta, és el paper de les empreses que reben crèdits FAD.

Dolors Puig: Des del PSC asseguren que en aquesta qüestió “podem arreglar coses però no podem dir a un empresa que faci això o allò”. El que si que poden fer, segons Puig, és “demanar responsabilitats” a les empreses que reben els crèdits FAD. Però sempre “tenint en compte que a la nostra economia hi ha molta gent al darrere”.

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS