29.4.16

Eleccions a la Terra de ratolins


Sembla que a l'estat espanyol hi tornaran a haver eleccions. Fa gràcia que aquells que criticaven tantes eleccions a Catalunya ara hagin provocat aquesta situació, quan en el cas català es va tractar d'una decisió voluntària per a poder gestionar uns canvis enormes en la voluntat ciutadana mentre que el cas espanyol el problema ve de la incapacitat de la classe política per gestionar la complexitat.

Aquestes eleccions segurament no solucionaran res i donaran un resultat similar, que mostrarà que la repetició ha estat una despesa inútil. I segons diuen algunes enquestes, pot passar que els partits més nacionalistes espanyols pugin més, de manera que s'evidenciï que l'estat espanyol es veta davant de qualsevol canvi que pogués ser significatiu.

Però és que encara que el vot tendís més als partits que es mostren més democràtics, difícilment un canvi significatiu seria possible, perquè la manera de fer de l'estat té unes inèrcies molt travades i potents. Per això, em permeto de suggerir la famosa faula política difosa per Tommy Douglas, activista i polític socialdemocrata. La terra de ratolins és ben aplicable a allò que en deien la terra de conills.