12.11.15

Canyelles va participar a la Jornada Corresponsables a Lleida analitzant l'evolució de la RSE i la sostenibilitat

  • La 79 Jornada Corresponsables va comptar amb el suport de la Cambra de Comerç de Lleida i la Llotja de Lleida 
  • Representants de grups d'interès van compartir les seves bones pràctiques i van admetre errors propis  
 
Representants del Lions Club de Lleida, el Grup Shalom Taller, Plusfresc, Respon.cat, Tressis Lleida, la Cambra de Comerç de Lleida i la Llotja de Lleida van exposar la seva visió particular sobre l'RSE i la Sostenibilitat. Foto: Corresponsables (Corresponsables)

La inauguració d'aquesta trobada va estar a càrrec de Ricardo Martín, director de comunicació de Corresponsables, i Carlos Caballero, director de màrqueting de la Llotja de Lleida. Ricardo Martín va resumir el dilatat balanç de Corresponsables en els seus 10 anys d'existència. "Apostem per les notícies positives per fer entre tots un món millor", ha assenyalat. Per la seva banda, Carlos Caballero, va destacar: "En les Jornades Corresponsables he après molt". Posteriorment, es va dur a terme la taula rodona 'Evolució de la RSE: Balanç i Reptes', en què van participar representants del Lions Club de Lleida, el Grup Shalom Taller; Plusfresc, Respon.cat i Tressis Lleida.

El primer a prendre la paraula va ser Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat, qui va subratllar que "sense bon govern, sense diàleg amb els grups d'interès, una empresa pot ser ètica però no fa RSE". Canyelles es va referir al recent escàndol de Volkswagen, advertint que "no podem generalitzar i dir que l'RSE és un engany. El que cal fer és ser crítics amb les empreses que "cremen" el concepte de RSE". [Més detall de les afirmacions de Canyelles a Lleida: "cal estendre els valors de l'RSE no solament al llarg de la cadena de proveïment sinó en tota l'esfera d'influència"]

Yolanda Soria, presidenta del Lions Club de Lleida, va explicar: "A Lleida ens enfoquem en l'ajuda a la població infantil, tercera edat, centres de dones en risc d'exclusió social, desastres naturals...". Per la seva banda, Teresa Benet, gerent del Grup Shalom Taller, va assenyalar: "Treballem per a la integració de persones amb discapacitat o en risc d'exclusió social". "Pagar més per un producte que ha fet una persona amb discapacitat és compassió i la compassió va en contra dels drets d'aquest col·lectiu. Només necessiten suport", ha afegit.

Rafel Oncins, director RSE de Plusfresc, ha insistit que "som una empresa familiar. Per tant, la nostra empresa és ètica perquè integra els valors de la família". Per Oncins, "la RSE és estratègica per sobreviure". Jordi Piqué, soci-director de Tressis Lleida, va defensar les bondats de la Inversió Socialment Responsable: "Les nostres carteres d'ISR estan funcionant aquest any fins i tot una mica millor que la resta".

La 79 Jornada Corresponsables es va poder seguir a les xarxes socials a través del hashtag #J79Anuario2015


Davall Lounge Bar de la Llotja on va tenir lloc la Jornada.

Tuits
  • #J79Anuario2015 #Lleida Mesa 'Evolución de la RSE: Balance y Retos'
  • Avui Jornada 10 anys de @Corresponsables a Lleida #J79Corresponsables @jmcanyelles
  • #J79Anuario2015 @jmcanyelles @respon_cat “En Catalunya se han realizado iniciativas excelentes en RSE”
  • #J79Anuario2015 @jmcanyelles @respon_cat “Si no abordamos el buen gobierno, no podemos hablar de una RSE holística”
  • #J79Anuario2015 @jmcanyelles @respon_cat “Una empresa puede ser ética, pero si no dialoga con sus stakeholders, no hace RSE”
  • #J79Anuario2015 @jmcanyelles @respon_cat “La empresa socialmente responsable mira a su alrededor y ofrece respuestas”
  • #J79Anuario2015 @jmcanyelles @respon_cat “Debemos ser críticos con las empresas que ‘queman’ el concepto de RSE”
  • Si el vector del BonGovern no és part essencial de l'RSE es cau en mera suma de bones pràctiques Amb Soc Ec Lab @respon_cat #J79Anuario2015
  • El diàleg merament formal amb stakeholders pot ser pèrdua temps. Orientem a crear valor compartit, desenv, innov @respon_cat #J79Anuario2015
  • L'empresa que gestiona l'RSE és una organització que observa, q dialoga, q aprèn, q respon #LEmpresaQueRespon @respon_cat #J79Anuario2015
  • No ens creguem q l'RSE és allò q fan les q diuen q fan RSE. No ho dic per ser crític sinó per protegir l'RSE @respon_cat #J79Anuario2015
  • @Corresponsables RSE va més enlla d'accions socials necessitem visió integral bon govern ètic segons @jmcanyelles
  • #J79Anuario2015 @teresabenet @ShalomTaller "La compasión va en contra de los derechos de personas con discapacidad. Sólo necesitan apoyo"
  • #J79Anuario2015 Rafel Oncins @Plusfresc “Somos una empresa familiar. Nuestra empresa es ética porque integra los valores de la familia”
  • #J79Anuario2015 Rafel Oncins @Plusfresc “La RSE es estratégica para sobrevivir”
  • #J79Anuario2015 Jordi Piqué @TressisSV “Nuestro objetivo es ofrecer una rentabilidad sostenible”
  • #J79Anuario2015 Jordi Piqué @TressisSV “Nuestras carteras de ISR están funcionando este año incluso un poco mejor que el resto”
  • #J79Anuario2015 @jmcanyelles @respon_cat “La RSE se debe consolidar como pilar estratégico y se ha de trabajar en la cultura organizativa”