16.9.14

Marketplace 2014. Voluntaris, causes i empreses @voluntaris_cat

MP_2014_Cat  • Voluntaris.cat determinats a fomentar les bones relacions entre empreses i entitats
  • El Born CC acollirà el proper 20 d’octubre el marketplace 2014, un punt de trobada on més de 70 entitats i empreses compartiran, analitzaran i donaran impuls a la seva activitat en l’àmbit de la Responsabilitat Social i el voluntariat.
MP_generic_300x250_cat
Voluntaris.cat organitzarà el proper 20 d’octubre al recinte d’El Born CC la segona edició del marketplace. Enguany aquest esdeveniment es converteix en un dels actes centrals de la celebració de la designació de Barcelona com a Capital Europea del Voluntariat, i forma part de l’agenda dels actes commemoratius del Tricentenari.

Tret d’alguns casos exitosos, les empreses troben entrebancs per tal d’activar i donar continuïtat al desenvolupament de la seva responsabilitat social i, per la seva banda, moltes entitats no disposen dels coneixements necessaris per apropar-se a les empreses i sovint desconeixen, i de vegades desconfien, sobre la voluntat que tenen les empreses en la seva tasca social. Per això, el marketplace es presenta com un espai facilitador, per a fomentar i debatre sobre el futur d’aquesta relació tan necessària i imprescindible per la tasca transformadora social que realitzen milers de voluntaris a Catalunya.

A banda dels més de 70 estands distribuïts pels passadissos centrals d’El Born CC, durant tot el dia s’organitzaran diverses activitats formatives per a voluntaris i entitats, d’intercanvi d’experiències d’èxit i col·laboració, així com espais de debat sobre el sector del voluntariat.

A l’esdeveniment participaran entitats del tercer sector, centres especials de treball i empreses d’inserció; empreses que desenvolupen o volen desenvolupar accions de Responsabilitat Social (RS); administracions públiques relacionades amb el tercer sector; plataformes i universitats que promouen la RS i en fan recerca, difusió i formació; i mitjans de comunicació que fan la important tasca de difondre’n les activitats.

Un dels plats forts del marketplace 2014 serà l’Espai Diàlegs, sis taules de debat constituïdes per ponents del món acadèmic i empresarial del nostre país, i moderades per periodistes de referència, on es reflexionarà entorn el món del voluntariat i alguns dels àmbits on la seva presència ha esdevingut central:

· Empresa. Responsabilitat Social i voluntariat.
· Social. Món local i voluntariat.
· Ocupació. Voluntariat i llocs de treball a Europa.
· Participació ciutadana. Voluntariat esportiu, cultural, ambiental, educatiu.
· Responsabilitat Social i clubs de futbol professional.
· Societat. Moviments socials i voluntariat.

L’organització del marketplace 2014 és obra de Voluntaris.cat (FCVS), qui treballa per promoure i regular les bones pràctiques del voluntariat social i el reconeixement de la seva importància com a xarxa transformadora, agent promotor de canvis socials i protagonista de l’acció entre els més desafavorits. Voluntaris.cat agrupa 273 entitats socials amb seu a Catalunya que apleguen més de 45.000 voluntaris que fan la seva tasca a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona i que es coordinen mitjançant les quatre seus provincials.

Catalunya és una de les regions europees més actives en acció voluntària. Segons dades de la Generalitat,1.275.000 persones (17% de la població) dediquen part del seu temps a dur a terme accions de voluntariat en qualsevol de les seves formes: social, cultural, comunitari, ambiental i internacional.

Cobertura en xarxes socials:
twitter (@voluntaris_cat) #bcnmarketplace
Facebook https://www.facebook.com/voluntaris.cat
Web: www.marketplace.voluntaris.cat
YouTube: https://www.youtube.com/user/webFCVS

Reportatge del MarketPlace 2011: