4.9.14

Curs d'RSE a Palma de Mallorca: 12-13 de setembre, Universitat de les Illes Balears

  • Els propers 12 i 13 de setembre, Josep Maria Canyelles impartirà dues sessions d'un curs monogràfic de responsabilitat social a l'OCDS de la UIB, a Palma
  • El curs abordarà la responsabilitat social de les organitzacions públiques, socials, o de les universitats, així com el desenvolupament de territoris socialment responsables 
Curs monogràfic sobre responsabilitat social: reptes i oportunitats en l'escenari actual

Amb aquest curs l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) pretén donar resposta a les demandes formatives i a l’interès tant de les ONGD de les Illes com de la pròpia comunitat universitària, i aportar noves perspectives i oportunitats en l’escenari actual.
«Hom entén la responsabilitat social (RS) com la integració voluntària, per part de les empreses o organitzacions, de les preocupacions socials i ambientals en les seves operacions i les seves relacions amb els seus interlocutors. És una forma de gestió que es defineix per la relació ètica de l’organització amb tots els públics amb els quals es relaciona, i per l’establiment d’objectius compatibles amb el desenvolupament sostenible de la societat. Aquest enfocament de gestió va començar a desenvolupar-se en el cor d’algunes empreses però avui s’incorpora en tota mena d’organitzacions, privades o públiques, cadascuna d’acord amb el grau d’impacte que puguin tenir en la societat i en l’entorn» (fragment inicial de la nota tècnica «La responsabilitat social de les organitzacions públiques». Josep Maria Canyelles. Revista de l’Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció). 
Aquest enfocament de l'RS requereix una visió integral que englobi conceptes com sostenibilitat ambiental, compra pública ètica, consum responsable, comerç just, igualtat entre homes i dones, entre d’altres; així com una coordinació i planificació del treball en xarxa d’àmbit local i global.

Objectius:
  • Comprendre el sentit estratègic de la RS per a les organitzacions en l’escenari actual.
  • Adquirir les bases metodològiques de la gestió de la RS i com aquesta es pot adaptar a diferents tipus d’organitzacions públiques i socials.
  • Analitzar el paper de la Universitat i el seu compromís social, així com la relació de la Universitat i el Tercer Sector.
  • Impulsar i donar a conèixer les experiències locals en aquest àmbit.
Dates de realització: 12, 13, 17 i 18 de setembre de 2014 (20 hores de duració).
Horari
: de 16 a 21 hores (excepte el dissabte dia 13 de setembre, de 9 a 14 hores).
Lloc
: Aula 5 de Sa Riera (C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma).
Per a més informació consultau el programa complet.
El curs és cofinançat per la Direcció General de Cooperació i Immigració del Govern de les Illes Balears i per la matrícula d’inscripció de 20 euros.

Inscripció:
1. Emplena el formulari de sol·licitud en línia.
2. Assegura’t que t’apareix el missatge següent: «Missatge enviat correctament».
3. S’ha de fer el pagament corresponent, de 20 euros, en un termini de 48 hores, a:
    • Compte de Sa Nostra de la UIB: 0487-2151-11-2000001342.
    • S’ha d’indicar: RESPONSABILITAT i nom i cognoms de la persona interessada.
Una cop assolit el nombre màxim de places a cada curs, no s’acceptaran més inscripcions, per la qual cosa es desactivarà el formulari de sol·licitud en línia, malgrat que no hagi finalitzat el període d’inscripció indicat.