3.12.13

Les cooperatives resisteixen més en períodes de crisi

Creix l'ocupació a les cooperatives

La creació de llocs de treball a les cooperatives a Catalunya manté la tendència a l'alça i augmenta gairebé un 3% el tercer trimestre de 2013

Les xifres trimestrals de creació de llocs de treball a les cooperatives publicades pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social deixen clara la tendència a l'alça en el manteniment de l'ocupació a Catalunya.

El tercer trimestre de 2013 s'ha registrat un augment del 2,8% en la creació de nous llocs de treball respecte el trimestre anterior. Concretament s'han creat 1057 nous llocs de treball durant els mesos de juliol, agost i setembre de 2013. En termes absoluts, comparant el comportament de la creació d'ocupació el tercer trimestre de 2013 amb el mateix període de 2012 es detecta un creixement del 1,3%.

La xifra del tercer trimestre confirma la tendència iniciada el segon trimestre, quan l'ocupació a les cooperatives ja va créixer un 2,9%.

Les dades de l'augment de l'ocupació a les cooperatives confirmen la bona salut i estabilitat del model empresarial cooperatiu, basat en principis i on socis i sòcies participen de la propietat, la gestió i els resultats.

Les xifres complementen la tendència iniciada a principis de la crisi quan la creació de cooperatives s'ha mantingut ininterrompudament a l'aça, confirmant la vigència i interès del model cooperatiu.

A Catalunya el 75% de les cooperatives són de treball associat, estan repartides per tot el territori i són un model empresarial vàlid per a qualsevol professió o activitat econòmic.

La economia social resiste

El Periódico de Catalunya dedica el seu suplement + Innovació a les cooperatives.

Amb el títol "La economía social resiste" apunta la bona salut del sector de l'economia social, malgrat la caiguda de Fagor. L'economia social prima el manteniment de llocs de treball i, en general, aguanta millor la crisi.

Amb declaracions de Perfecto Alonso, president de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i de cooperatives federades com "Els Caus de Mura".

Llegiu el suplement

Les cooperatives resisteixen més en períodes de crisi

En gestió d'organitzacions no hi ha fórmules infal·libles i les empreses no són eternes. Per tant, vagi per davant que també hi ha cooperatives que estan tenint dificultats. De tota manera, des que va començar la crisi, les cooperatives han demostrat que són més resistents. Així, d'acord amb un estudi de la publicació Banca Cooperativa, les cooperatives han destruït un cinc per cent menys d'ocupació que la resta de fórmules societàries. En l'àmbit del sistema financer, per exemple, fins avui cap cooperativa de crèdit ha necessitat diners públics ni ha acudit al FROB, mentre que el conjunt del sistema financer ha rebut des del maig del 2009 fins avui 61.366 milions d'euros en forma de capital.

Llegiu l'article sencer al web d' EL PUNT/AVUI

Las cooperativas europeas generan más de 40.000 empleos


La Confederación Europea de Cooperativas (CECOP) informó hoy de que sus miembros crearon unos 40.000 puestos de trabajo para personas discapacitadas o en riesgo de exclusión social.

La agrupación, que aúna a cooperativas de trabajadores, cooperativas sociales y empresas participativas de 16 países europeos, organizó una conferencia hoy en el Comité Económico y Social para explicar el rol de estas entidades en la integración laboral de las personas vulnerables.

Llegiu tota la notícia al web d 'EL PAÍS


Recull de notícies sobre l'economia social procedents de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya