16.2.16

Antoni Castells, en el consell assessor de la Taula del Tercer Sector

Avui dimarts ha tingut lloc la sessió del Consell assessor de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. En aquesta ocasió el tema ha estat sobre la pèrdua de les Caixes i de la seva obra social: resignar-nos o buscar alternatives?

La persona convidada que ha pogut situar el tema i fer les primeres aportacions ha estat Antoni Castells, exconseller d'Economia de la Generalitat de Catalunya.

Com vaig fer públic fa unes setmanes, he estat nomenat membre del Consell assessor de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya per a un període de tres anys.
 
La Taula del Tercer Sector és la institució que representa el conjunt de les entitats socials catalanes. Agrupa 35 federacions i grans organitzacions del Tercer Sector Social de Catalunya, les quals representen i aglutinen en conjunt a més de 3.000 entitats socials no lucratives.Va néixer l’any 2003, sota la forma jurídica d'associació, per iniciativa de les entitats sòcies, que són les principals organitzacions i federacions d'entitats del sector.

El Consell assessor té per funció ajudar la Taula a reflexionar sobre les qüestions de fons del sector social, les polítiques socials i el paper de les entitats catalanes a la societat.

El consell està integrat per vint persones procedents de disciplines i àmbits professionals diversos i es va renovant per períodes triennals en el marc d'un procés de renovació. Es reuneix dos cops l'any i també hi participen membres de la junta directiva i expresidències.