5.1.24

Com ha evolucionat i com ha d'evolucionar la captació de fons, segons Canyelles, a la jornada de Fundraising.cat

Josep Maria Canyelles i Pastó, coordinador de Respon.cat, ha participat com a convidat en el cafè tertúlia per a fundraisers professionals sobre “Aliances, pimes i tercer Sector”.

L'esdeveniment ha estat el primer acte de l'associació Fundraising.cat i ha tingut lloc el 22 de novembre de 2023 a la seu d'Intermón Oxfam.

Canyelles ha esbossat la seva perspectiva en l'evolució de les pràctiques empresarials des de la filantropia clàssica a la responsabilitat social, i la tendència cap a la gestió del propòsit empresarial. Així mateix, també ha posat el focus en les ONL, observant també com ha hagut d'evolucionar el seu paper, la relació amb les empreses i el paper dels professionals de la captació de fons. "La relació entre entitats socials i empreses en el marc del fundraising ha evolucionat i ja no s’enten com un tema purament de filantropia sinó que ha d’estar vinculat a l’estratègia de l’empresa”

En aquesta jornada s’ha explorat el poder de les aliances entre petites i mitjanes empreses (PIME) i el Tercer Sector en el món del fundraising. Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de Nacions Unides també ha estat una referència, sobretot per referir-se a la importància de les aliances, com demana l'ODS 17. Canyelles ha explorat com cal abordar avui les col·laboracions i especialment les aliances. "El model relacional entre entitats socials i empreses ha de reforçar els valors de les organitzacions".

La jornada ha permès compartir estratègies i casos d’èxit, connectant professionals compromesos, intercanviant idees i potenciant la col·laboració entre sectors com a element clau per a un impacte més gran.

Vegeu el vídeo de la primera mitja hora de la intervenció:

 

Notícia prèvia: Canyelles intervé demà al cafè tertúlia per a fundraisers professionals “Aliances, pimes i tercer Sector”