13.11.23

He tornat a l'Avenc de Tavertet, un hotel rural extraordinari, per celebrar els 25 anys de l'inici de projecte

Aquest cap de setmana he tornat a anar a l'Avenc de Tavertet. És un apart-hotel rural, situat en un espectacular paisatge natural sobre cingles, entre boscos i camps.

Aquest cop, però, hi ha hagut un altre al·licient, que era la celebració dels 25 anys -vint-i-sis, de fet- de la compra del mas. Es va comprar la masia en estat ruïnós el 1997 amb la intenció de rehabilitar-la com a habitatge familiar, però la seva ubicació privilegiada i les característiques arquitectòniques de la singular masia, catalogada com a BCIN (Bé Cultural d’Interès Nacional) despertaven molt interès, “fet que ens va empènyer a obrir-ne les portes per compartir aquell lloc tan especial”.

Apart-hotel rural sostenible. En vaig tenir coneixement precisament pels seus compromisos d'RSE a partir de la seva participació al Programa Leader. Va ser un dels allotjaments rurals pioners a nivell nacional en l’oferta d’un model turístic més sostenible: una empresa que no només té cura de la seva viabilitat econòmica sinó que intenta que aquesta repercuteixi en el territori local, en el benestar dels treballadors i en tenir cura del medi ambient. 


Tornant a la celebració, va ser una trobada d'un centenar de persones que havien estat d'alguna manera vinculades a les diferents vicissituds d'aquesta història tan intensa. Van parlar-hi en Matthew Parris, que passejant de Tavertet a Rupit va trobar-se el mas en ruïnes i va proposar a la família que seria un somni poder-lo comprar i refer, la Belinda Parris, que junt amb son marit Quim Abey han liderat el projecte, i la filla Tammy Abey Parris, actual directora de l'apart-hotel. En Toni Bassas va fer de mestre de cerimònies, ja que pel fet de tenir casa familiar a Tavertet també ha pogut seguir de prop tota l'evolució des de quan era un refugi d'animals fins a l'actualitat. [Foto i comentari a Instagram]

Al 2013 vaig parlar d'en Matthew Parris a l'article Sobre l'expressió "a castle in Spain", explicant la seva implicació en l'Avenc, i el llibre que publicar a Anglaterra sobre la recuperació del mas i com va haver de disculpar-se a la família per aquest títol.

Al 2011, la Belinda em va fer una entrevista per a la revista Cingles de Collsacabra, que elaboraven des de l'Avenc: L'RSE, un repte per al Collsacabra. A més, aquí hi explico l'Activitat professionals duta a terme a Olot i a la comarca de la Garrotxa.
 
Podeu veure els microvídeos de l'estada: