13.5.16

La UdG acull una trobada d'universitats i entitats que aposten per la responsabilitat social

La Xarxa de Càtedres Santander de Responsabilitat Social, formada per tretze universitats i dues entitats, fa la seva reunió anual a la Universitat de Girona. La trobada ha començat avui i servirà per debatre les línies de futur de la responsabilitat social a l’empresa i la universitat.


El rector de la Universitat de Girona, Sergi Bonet; la presidenta del Consell Social, Rosa Núria Aleixandre; i la directora de Programas, Becas y Convenios de Santander Universidades España. Paloma Mora, han inaugurat avui la VII Trobada de la Xarxa de Càtedres Santander de Responsabilitat Social. La Càtedra de Responsabilitat Social Universitària de la UdG ha estat la responsable d’acollir aquesta trobada que té lloc cada any, organitzada per una de les entitats membres de la xarxa.

La xarxa està formada per l’Associació Espanyola de Directius de Responsabilitat Social (DIRSE) i la Fundació Universia amb vuit càtedres de tretze universitats (Alcalà de Henares, Castilla La Mancha, Catòlica de Murcia, Francisco de Vitoria - Madrid, Galícia-Norte de Portugal, Girona, Málaga i Salamanca).

Durant aquest matí s’ha oficialitzat la incorporació de dos membres nous, la Universitat Cátólica San Antonio de Murcia (UCAM) i l’associació DIRSE; s’ha analitzat la situació actual de la xarxa i s’ha enllestit el contingut del Curs d’Estiu que cada any organitza la xarxa, en el marc del cursos de la Universitat Complutense de Madrid. Aquest any, el curs tindrà lloc del 4 al 6 de juliol amb el títol “El retorn econòmic i social de la responsabilitat social: oportunitats empresarials”. En aquest sentit, la Càtedra de RSU de la UdG concedirà una beca a 10 estudiants per tal que hi puguin participar.

Línies de futur

Durant aquest matí també ha pronunciat una conferència l’expert en RSC, Josep M. Canyelles, que ha tractat les línies de futur de la responsabilitat social a l’empresa i a la universitat i el paper que hi poden jugar les càtedres. En aquesta conferència també hi han participat membres del Consell Assessor de la Càtedra de RSU de la UdG.

Els assistents a la trobada seran rebuts aquesta tarda per l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i visitaran alguns indrets de l’exposició Temps de Flors.

Demà al matí fallaran el II Premi Santander de Recerca sobre RSC, així com el II Premi Santander al Millor Assaig Curt sobre RSC i definiran els temes sobre els quals treballarà la Xarxa de Càtedres durant el proper any.

Font: UdG

Informació al Diari de Girona: Trobada de la Xarxa de Càtedres Santander 
11.05.2016 | 

Els participants de la VII Trobada de la Xarxa de Càtedres Santander de Responsabilitat Social van visitar ahir l'Ajuntament i van ser rebuts per l'alcaldessa, Marta Madrenas. La trobada, que va tenir lloc entre ahir i abans- d'ahir a la ciutat, ha estat coordinada per la Càtedra de Responsabilitat Social Universitària de la UdG, patrocinada pel Banc Santander i Càritas Diocesana de Girona. La trobada constitueix un fòrum de debat i posada en comú de les línies de treball a fer en coordinació per les càtedres i les entitats de la xarxa.