25.4.16

He fet una donació a la Fundació Wikimedia per sostenir la Viquipèdia

He fet una donació a la Fundació Wikimedia. Fa temps que, al fer servir la Viquipèdia, apareix una explicació del caràcter no lucratiu de la iniciativa, a més de tractar-se d'un projecte col·laboratiu, i se sol·liciten aportacions per a fer-lo viable i evitar haver de dependre de publicitat. Crec que és un deure col·lectiu -i especialment dels qui en som usuaris- de garantir i fomentar el coneixement lliure. I la Viquipèdia és la font de coneixement lliure més accessible i completa del món. A més, com a català, cal dir que la nostra llengua es troba entre les 17 primeres en nombre d'articles i que fou la primera llengua en tenir versió pròpia després de l'anglès.

Aquesta és la carta d'agraïment que he rebut:

Benvolgut/Benvolguda Josep Maria,

Gràcies per la seva donació de € 10.00 a la Fundació Wikimedia. La Fundació Wikimedia és una organització sense ànim de lucre que dóna suport a la Viquipèdia i altres projectes de coneixement lliure. La nostra missió és construir la font de coneixement lliure més accessible i completa del món.

Creiem que el coneixement és un dret humà fonamental. Com la humanitat es llança al nostre futur digital, necessitem espais oberts, accessibles i públics per accedir al coneixement en línia. Això és el que proveeix Wikimedia. La Viquipèdia ofereix coneixement lliure a la gent, fet per la gent, en centenars d'idiomes a tot el nostre planeta.

Durant tot l’any, gent de tots els continents, inclosa l'Antàrtida, edita i llegeix la Viquipèdia. Gairebé cinc cents milions de persones visiten Wikipedia tots els mesos per a qualsevol cosa, des de la preservació del patrimoni cultural, a la millora de la detecció del càncer, recerca per fer els deures. Vénen a aprendre. Es queden i descobreixen.

Tothom és un potencial viquipedista. Si no troba el que està buscant a la Wikipedia, vostè mateix pot començar a crear-ho. Els articles, paraules, imatges i dades són creats per una comunitat diversa de persones que treballen com a voluntaris per compartir els seus coneixements amb el món.

Cada dia ens preguntem com podem augmentar el nostre impacte i assegurar-nos de que Viquipèdia i els altres projectes germans siguin demà encara més precisos, rics i accessibles del que ho són avui. La seva donació ens ajudarà a reeixir-ne.

Gràcies per permetre'ns continuar creixent i impactant vides un any més.

Fundació Wikimedia