17.7.15

El Govern recepciona el Pla Nacional de Valors de Catalunya

  • El Govern ha recepcionat el Pla Nacional de Valors que durant tres anys s'ha elaborat amb 500 experts que han participat en 20 grups de treball
El Govern de Catalunya va decidir impulsar l'any 2011 amb la societat civil un projecte orientat a inspirar i promoure una cultura cívica que doni una resposta adaptativa, des dels poders públics, als grans reptes que es plantegen les persones i el conjunt de la  nostra societat.

He tingut l'oportunitat de formar part de l'equip d'experts del Pla des del seu inici, en un dels 20 grups d'experts que es van formar, en concret el que correspon a Organitzacions (empreses, entitats no lucratives i administracions públiques). Han estat tres anys intensos en reunions i intercanvi de punts de vista i aproximacions a com calia desenvolupar els valors a Catalunya amb un marc i unes iniciatives que afavorissin o acceleressin allò que la societat ja està mostrant i reclamant. Estem deixant enrere uns valors i uns models que ja anomenem del vell paradigma, i anem avançant cap un nou paradigma, encara difús, però que posa la persona enmig, i on l'ètica i la responsabilitat social són cabdals.

El Pla de Valors proposa un model de país amb bases ètiques, que prioritza el benestar integral pensant en les futures generacions. I  ho fa des de l'experiència d'un model de democràcia participativa i col·laborativa, de relació i de compromís entre ciutadans i govern.

El document compta amb la col·laboració d'un col·lectiu plural i heterogeni, de més de 500 persones independents, constituïts en  vint Grups de Treball que corresponen a dinou dels Àmbits Temàtics que configuren la nostra societat, i a l'Eix Transversal Persona. El Pla de valors compta amb línies estratègiques i objectius. Més endavant, aquestes línies i objectius s'acompanyaran amb propostes d'accions per fer operatius els objectius plantejats i assolir les aspiracions previstes.

Pla nacional de Valors

Entrades anteriors: