3.2.17

Som Energia manté els preus de l'electricitat

Fa quatre mesos escrivia un article titulat Acabo de votar a SomEnergia perquè no em tornin els excedents. Votar et fa sentir corresponsable!

Hi explicava que SomEnergia preguntava als socis i sòcies de la cooperativa què creien més convenient de fer amb un seguit de diners extres: retornar-los o fer-ne un coixí de reserva. El fet era que en el primer semestre del 2016 s'havia obtingut un resultat econòmic positiu molt per sobre del previst. La decisió de tornar els diners hauria suposat uns 15€ de retorn però majoritàriament vam decidir que es conservin els recursos acumulats per quan vinguin èpoques més difícils.

I ara han arribat els temps difícils. Sabem com ha pujat el preu de l'energia. Però a alguns no ens ha afectat. I la causa està relacionada amb la decisió presa fa uns mesos. Ara hem rebut una carta on se'ns explica:
Aquests dies és notícia l'elevat preu de l'energia i com, de retruc, s’han encarit algunes factures de la llum. A Som Energia, si bé estem comprant part de l'energia en aquest mercat diari a un preu molt més alt que l’habitual, seguim oferint el mateix preu per kWh que vàrem presentar a l'Assemblea del 2016. Com vàrem aprovar entre totes nosaltres, el preu és fix de maig a juny i aquest es ratifica a l'Assemblea General de socis i sòcies de Som Energia cada any. [...] Aquest calaix ens està permetent no modificar les tarifes de la cooperativa i anar sostenint la diferència de preus. És la cooperativa la que assumeix els alts i baixos del mercat sense que això es vegi reflectit directament a la factura de les nostres persones sòcies i clients...
És un motiu per sentir-se'n orgullós.