23.1.17

El TERMCAT publica el Diccionari de gestió ambiental


Amb la voluntat de difondre la terminologia catalana de l’àmbit de la gestió ambiental, el TERMCAT en publica un diccionari en línia de més de 1.600 termes en català, amb els equivalents en castellà, anglès i francès.

El Diccionari de gestió ambiental es va publicar inicialment l’any 1997 en format paper, i representava la primera iniciativa que recollia específicament la terminologia mediambiental bàsica en llengua catalana. L’evolució dels darrers vint anys, però, ha fet necessària una ampliació de l’obra original.

Els nous sistemes de tractament dels residus, el canvi climàtic, les tècniques de remediació de sòls o la contaminació lumínica exemplifiquen des d’àmbits diferents aquesta necessitat de publicar-ne una nova edició, ara en línia.

L’obra ha estat elaborada pel TERMCAT amb la col·laboració d’un ampli equip d’especialistes i assessors, procedents sobretot del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i dels organismes que hi estan adscrits, d’universitats catalanes, d’entitats de recerca i de l’àmbit de la consultoria, i vol ser una eina pràctica de referència per a tots els professionals i estudiants que treballen en l’àmbit de la gestió del medi en empreses, associacions i administracions, així com per al públic en general.

Acompanya el diccionari una infografia que recull exemples destacats de cada subàrea temàtica.