16.1.17

Vida nova a l'ordinador

Després de mig annus horribilis per culpa de problemes informàtics #MACagundena i després que informàtics diversos em diguessin que les coses que em passen no tenen cap sentit vaig fer cas del consell més reiterat: esborra tot l'ordinador i instal·la'l de zero.

Finalment, he aprofitat les festes per fer el reset total, de manera que començo l'any no solament amb les il·lusions que ens poden acompanyar a tots sinó amb l'esperança que el sistema informàtic que m'acompanya al llarg de tot el dia, tant en la vida professional com en la particular, compleixi amb el que n'esperem.

Hi ha gent que tot ho troba fàcil: com és que no ho havies fet abans? No explicaré les complicacions de quan tens un sistema operatiu que, per moments, sembla que disposi de lliure albir. Sols diré que el dia convingut amb un informàtic per procedir a fer el reset vam trobar-nos que mitja hora abans de formatejar de nou, el disc dur amb la còpia externa va petar. Això només passa un de cada milió de casos, sí... Però és que el segon dia novament es van produir circumstàncies estranyes en el TimeMachine (la còpia) que mai abans havien succeït. Finalment, però, vam poder.

He pogut recuperar tots els documents i sembla que funciona millor. Se m'ha duplicat tot el calendari i no el puc esborrar perquè he observat diferències estranyes entre les dues versions; el DropBox Business ja em funciona, després de sis mesos, tot i que segueixo tenint carpetes compartides que els compartidors no tenen, fins i tot mirant-ho pel web, cosa aparentment impossible... i altres cosetes.

Però he decidit afrontar-ho de manera positiva i amb voluntat i determinació per liquidar qualsevol nucli de vida autònoma que encara sobrevisqui en el meu ordinador ;)