22.11.16

Munté: "Al país que volem, les empreses més avançades i punteres aposten clarament per la Responsabilitat Social"

  • La consellera de la Presidència ha participat a la segona edició dels premis Respon.cat, que ha tingut lloc a la Seu Vella de LleidaLa consellera de la Presidència, Neus Munté, ha apel·lat avui a les empreses a apostar “clarament per la Responsabilitat Social, generant confiança en el seu entorn i situant les persones en el centre de les seves accions”. “Aquest és el país que volem i pel qual treballem”, ha afegit, perquè amb la Responsabilitat Social “els treballadors, els clients, els proveïdors, els accionistes, és a dir, tota la comunitat, els ciutadans i ciutadanes” surten guanyant.

La consellera ha agraït la tasca de Respon.cat en la segona edició de l’acte de lliurament de premis, per abordar “la necessitat de repensar l'estratègia empresarial en matèria de Responsabilitat Social, tant a nivell de PIMES com de grans empreses. I per fer factible un salt qualitatiu molt important i necessari”.

Munté ha posat l‘accent en la importància d’actes com el d’avui, que “contribueixen a fer més visible el compromís de les empreses amb l'entorn, el territori i les persones” i que responen així a “els reptes socials i medioambientals que tenim com a país i als que volem donar resposta”.

La consellera, que ha tancat els parlaments del lliurament de premis després de les intervencions de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i del president de Respon.cat, Josep Santacreu, ha assenyalat la importància del “compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat”, i considera que, juntament amb la creació d’ocupació i de qualitat, aquesta és una de les “responsabilitats de les empreses del S. XXI”. Un compromís al que se li ha de sumar “la racionalització dels horaris i l'aposta per a la conciliació i la competitivitat, que no són conceptes que estiguin necessàriament renyits”, ha reblat.

En aquest sentit la consellera ha recordat que la reforma horària és també una aposta d'aquest Govern, que pretén contribuir “a la millora del benestar de la ciutadania, augmentar la competitivitat de l'economia i generar una vida social més equitativa i de major qualitat.”

A l’acte, celebrat a l’interior de la Seu Vella de Lleida, també hi ha assistit e delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré; el secretari general d’Empresa i Coneixement, Xavier Gibert, i el director de SSTT d’Empresa i Coneixement, Octavi Miarnau, entre d’altres.

Munté: “Necessitem aquests pressupostos”

Un cop acabat l’acte, i a preguntes dels periodistes, la consellera ha comentat sobre el nomenament d’Enric Millo com a nou delegat del govern espanyol a Catalunya que tot i que “és de justícia” esperar per poder valorar la seva tasca, “esperaríem que sí que hi hagi canvis, sobretot pel que fa al diàleg” respecte de la seva predecessora, Llanos de Luna. Munté creu però que “no seria molt difícil” que ,efectivament, hi hagi canvis donat el coneixement que el nou delegat té de “la realitat política catalana”.

Pel que fa a la recent manifestació en la que diverses entitats i sindicats que demanaven uns pressupostos més socials, la consellera ha puntualitzat que tot i que “qualsevol reivindicació mereix el nostre màxim respecte”, hi ha un acord per iniciar la tramitació dels pressupostos “que ens ha de permetre aprovar-los”. ”Necessitem aprovar aquests pressupostos” ha afirmat, i “hem treballat molt activament perdonar resposta a les necessitats socials”. Uns pressupostos ha reblat, “són la millor eina” per aconseguir-ho i “confio plenament que trobarem la manera de tirar-los endavant”.

Respon.cat

Respon.cat és un organisme que vol implicar les empreses i les organitzacions empresarials més compromeses amb la Responsabilitat Social, amb l’objectiu de promoure un salt qualitatiu i quantitatiu de l’RSE a Catalunya. És un projecte de país vinculat a la competitivitat sostenible de les empreses, que focalitza l’RSE com a factor estratègic i cultural de les empreses.

Respon.cat neix el 2014 i es constitueix formalment el 2015, en aquest curt recorregut ha passat de 33 a més de 60 empreses membres.

Quadres de premiats Respon.cat
  • Premi Respon.cat a la trajectòria del compromís en RSE per a empresa gran: Laboratoris Menarini
  • Premi Respon.cat a la trajectòria del compromís en RSE per a empresa petita i mitjana: Tarannà, viatges amb Sentit
  • Reconeixement Respon.cat al programa empresarial de voluntariat: Esteve
  • Reconeixement Respon.cat al programa empresarial ambiental de col·laboració Celler Credo
  • Reconeixement Respon.cat als territoris socialment responsables: Barri del Raval de Barcelona, representat per la Fundació Tot Raval
  • Reconeixement Respon.cat a la gestió de la diversitat d’origen: BonÀrea Agrupa
  • Reconeixement Respon.cat a les bones pràctiques empresarials de reforma horària: Fundació Joia
Font: Nota de premsa de la Generalitat de Catalunya

0 comentaris: