3.11.16

Els auditors catalans presenten propostes pràctiques per complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ONU)

Dimecres, 9 de novembre, a la sessió “Cap a una economia sostenible”
  • L’acte serà inaugurat per Àngel Pes, president de la Xarxa Espanyola pel Pacte Mundial i el president del Col·legi de Censors Jurats i de Comptes de Catalunya, Daniel Faura
  • Daniel Faura (CCJCC): “cal fixar també quins indicadors han de servir de guia per al seguiment d’aquests Objectius”.
  • Es presentaran les conclusions de quatre grups de treball: Aigua neta i sanejament; Energia assequible i sostenible; Treball decent i creixement econòmic; i Aliances para aconseguir els objectius.

El Col·legi de Censors Jurats i de Comptes de Catalunya (CCJCC) acollirà el proper dimecres 9 de novembre la sessió “Cap a una economia sostenible”, on es presentaran propostes pràctiques per complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides i fixar-ne indicadors de seguiment. La sessió serà inaugurada pel president dels auditors catalans, Daniel Faura, i el de la Xarxa Espanyola pel Pacte Mundial, Àngel Pes.

Daniel Faura, president del CCJCC, destaca que l’objectiu de la sessió és “debatre també sobre quins indicadors han de servir de guia per al seguiment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

Presentaran les conclusions dels quatre grups de treball impulsats per la Xarxa Espanyola i la Comissió de RSE del Col·legi: Samuel Reyes, adjunt a la direcció de l’Agència Catalana de l'Aigua (Aigua neta i sanejament); Martí Solà, director general de la Fundació Gas Natural Fenosa (Energia assequible i sostenible); Joan Fontrodona, professor d’Ètica Empresarial a IESE Business School (Treball decent i creixement econòmic); i Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat (Aliances per aconseguir els objectius).

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible -“Transformar el nostre món: L’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible”- van ser acordats per les Nacions Unides al setembre del 2015 i proposen un conjunt de fites que tenen la finalitat d’eradicar la pobresa, reduir la desigualtat i tenir cura del medi ambient.

L’acord substitueix els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni com a fites del desenvolupament mundial fins 2030. Entre els reptes que es planteja hi ha la forma d’implicar les empreses privades, els consumidors i les organitzacions de la societat civil en el seu assoliment, així com establir mètriques útils per mesurar el progrés en el compliment dels objectius.

Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya: 1.600 professionals

La missió del Col·legi és vetllar perquè l’activitat professional de l’auditor s’adeqüi als interessos dels ciutadans, representar la professió en tots els àmbits relacionats amb l’entorn econòmic-financer, defensar els interessos dels col·legiats, regular en el marc de les lleis i vigilar l’exercici de la professió de censor jurat de comptes, així com facilitar la formació professional de l’auditor i vetllar pel compliment de la qualitat dels treballs. En l’actualitat el Col·legi l’integren 1.600 professionals pertanyents a més de 200 firmes del sector. El president actual és Daniel Faura.



Inscripció

Més informació:

Conferència: Cap una economia sostenible. Els objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

Web del Col·legi