22.8.09

Bolívia llança un segell per a distingir a les empreses que no cometin discriminació i no usin mà d'obra infantil


La responsabititat social corporativa no només està a les agendes d'empreses espanyoles o catalanes. Bolívia llança un segell per a distingir a les empreses que no cometin discriminació i no usin mà d'obra infantil. Elaborat per l'Institut Bolivià de Comerç Exterior (IBCE) i el Ministeri de Treball, Ocupació i Previsió Social. UNICEF també hi participa.

Bolívia: L'IBCE i el Ministeri de Treball, Ocupació i Previsió Social han llançat el certificat 'Triple Segell', que servirà per a distingir a aquelles empreses que no cometin discriminació, no emprin mà d'obra infantil ni cometin pràctiques abusives i forçoses.

El segell és voluntari i les empreses que vulguin tenir-lo haurien de sotmetre's a una auditoria per a demostrar que no incorren en discriminació, treball infantil i treball forçós. L'objectiu és que les companyies que compleixin aquests criteris puguin diferenciar els seus productes agroindustrials i forestals en els mercats intern i extern, com "producció socialment responsable".

El certificat va ser impulsat per l'IBCE en el marc del projecte Desenvolupament Exportador amb Inclusió Social (DEIS) donat suport per la secretaria d'Estat d'Economia (SECO) de la Confederació Suïssa, i el Ministeri de Treball, Ocupació i Previsió Social del Bolívia. La presentació del certificat va tenir lloc en el marc del fòrum “Responsabilitat Social Empresarial: Cap al Triple Segell” que es va celebrar en la seu de govern bolivià amb la presència del ministre de Treball, Ocupació i Previsió Social, Calixto Chipana Calisaya; el representant de UNICEF a Bolívia, Gordon Jonathan Lewis; i el president de l'IBCE, Pablo Antelo Gil, entre d'altres.

Font: xarxanet.org