15.7.08

Entitats socials i ONG creen una associació per a promoure la banca ètica ciutadana a València

L'Associació Fiare Xarxa Valenciana agrupa a 14 entitats de la xarxa EnCLAU i té com objectiu finançar projectes solidaris en l'àmbit del comerç just, l'economia solidària, la inserció social i la regeneració ambiental.

Redacció (14/07/2008)

14 entitats agrupades a la xarxa EnCLAU han promogut la creació d'aquesta associació per a impulsar el projecte Fiare entre la societat i la ciutadania valenciana.

El Projecte Fiare (Fundació d'Inversió i Estalvi Ètic), que originalment va néixer al País Basc i Navarra i que s'ha estès a Catalunya, i Madrid, és un projecte de banca ètica impulsat, a partir del 2003, per 52 entitats socials de diversos camps d'actuació i que té com objectiu finançar projectes solidaris i humanitaris en l'àmbit del comerç just, l'economia solidària, la inserció social i la regeneració mediambiental, tant en els països del Nord com del Sud.

Fiare opera de moment a l'Estat espanyol Espanya com a agent de la Banca Popolare Etica, d'Itàlia, una entitat bancària italiana promoguda i participada per nombroses xarxes socials, que és referència en el camp de la banca ètica a Europa.

Font: Canal Solidari



Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS