19.12.17

Debat a Ilerda TV amb la participació de Josep Maria Canyelles, Cambra Comerç Tàrrega i Associació Alba


En l'edició d'aquest dissabte 16 de desembre d'el Debat de Lleida Activa, Josep Maria Sanuy conversa amb Maite Trepat, directora de l'Associació Alba sobre l'economia compromesa amb el benestar de les persones. A continuació, taula rodona amb Josep Maria Canyelles, coordinador de l'associació empresarial Respon.cat, iniciativa per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya, Delfí Robinat, president de la Cambra de Comerç de Tàrrega i Laura Castro, de la Fundació Alba Futur.



Generar riquesa amb un compromís ferm pel benestar de les persones i amb la complicitat d’un territori implicat. No se m’acut definició millor per descriure una gran empresa d’economia social que dóna feina a 300 persones amb capacitats diferents –m’agrada més que persones amb discapacitat-, que ofereix recursos per a altres col·lectius com infants, joves, gent gran,… a les comarques de l’Urgell, la Segarra i el Pallars Jussà i que ha assolit un volum de facturació de més de 6 milions d’euros, una xifra que la situa entre les grans empreses de la zona. Els estic parlant de l’Associació Alba, una entitat nascuda a Tàrrega fa quaranta anys i que alguns de vostès potser coneixen per les delicioses galetes El Rosal, però que aixopluga un seguit d’empreses i d’activitats en xarxa de gran impacte en els àmbits social, econòmic, laboral i fins i tot ambiental d’aquest territori que hem descrit. Precisament per forjar aliances amb aquest entorn l’Associació Alba ha bastit la Fundació Alba Futur, destinada a crear sinergies amb les empreses i sumar esforços per a generar oportunitats per a totes les persones, especialment per a aquelles que tenen més dificultats. Avui li volem dedicar el programa, aquesta ja històrica i ingent tasca social generadora de riquesa i benestar que desenvolupa l’Associació Alba. I per començar no hem trobat millor fòrmula que la de convidar al nostre plató a la seva directora, la Maite Trepat.

http://lleidatelevisio.xiptv.cat/el-debat-de-lleida-activa/capitol/associacio-alba-l-economia-compromesa-amb-el-benestar-de-les-persones#