24.12.23

Tu calladeta, eh! Un anunci immobiari masclista.

El gran èxit sociològic del feminisme ha estat que un nombre creixent de persones de sexe masulí ens hem sentit part de les seves raons, que ara també defensem com a nostres, com a drets de les persones de tota la humanitat, i som conseqüents amb el fet que siguin un dret més enllà de les consideracions legals que puguin tenir a cada país.

La sensibilitat que hem desenvolupat els homes provoca que també ens sentim malament i vivim a desgrat aquelles expressions públiques o privades que no són prou respectuoses i que percebem com ràncies i impròpies del nostre temps.

Això pren cos també en els anuncis comercials, aspecte gens negligible ja que són un vector de generació de valors socials, d’assumir la normalitat, de comprendre què és plausible.

Potser no tothom interpreta igual els valors subjacents d’alguns anuncis. Fa temps vaig lamentar el masclisme d’un anunci d’arròs, i avui no em puc estar de fer el mateix amb aquest de la immobiliària Idealista, que fa molt temps que corre i que no em consta que ningú n’hagi dit res. Especialment l’escena inicial, on l’home ordena a la seva parella que estigui calladeta i ella respon submissament denota masclisme.

PD: He rebut un comentari d'un amic que porta tota la vida al sector. Em diu que la realitat és que en casos de parelles/matrimonis que són compradors d'habitatge en un 60/70% qui té el poder real de decisió és ella. Sovint lloga pisos a parelles que només han visitat elles, mentre que ell diu que ja hi confia. A l'inrevés és quasi impossible: la decisió de compra d'un immoble és culturalment una decisió femenina en la majoria de casos, és ella qui expressa més les emocions i això Idealista ho sap prou bé.  

Veure a Instagram, Facebook i TikTok.