18.6.21

[VÍDEO] Canyelles explica com una empresa ha de progressar en la gestió socialment responsable davant el cluster dels mobles @CENFIMcluster

Ha tingut lloc aquest dijous la jornada "Més enllà de l'RSC: valor compartit com a eina de competitivitat per a l'empresa", organitzada pel clúster del moble CENFIM

La intervenció de Josep Maria Canyelles, soci-consultor de Vector5, ha servit per situar la metodologia de gestió de la responsabilitat social de les empreses. Canyelles ha mostrat la Pauta de progrés que Vector5 usa per a marcar la línia de progrés de les organitzacions en la gestió socialment responsable i ha destacat que l'RSE no és una mera acumulació de bones pràctiques sinó que es tracta d'un estil de gestió de l'empresa que té com a màxim exponent l'orientació a un propòsit empresarial i a crear valor compartit. En referència a les diferents iniciatives que van apareixent, les ha valorat com a molt positives i benvingudes perquè permeten concretar més la metodologia bàsica de la responsabilitat social cosa que permet que cada empresa pugui triar si es queda en una gestió de l'RSE vinculada al model d'empresa i estratègia corporativa o, a més, vol disposar d'alguna etiqueta específica per obtenir major visibilitat.

Podeu visualitzar la intervenció de Josep Maria Canyelles entre els minuts 14'27'' i 38'00'':

Prèviament ha intervingut Joan Martí, director d'estratègia empresarial d'ACCIÓ, que ha fet referència a com contribueix el valor compartit a la competitivitat de l'empresa.

Tres empreses han presentat els seus casos amb els respectius directors generals: Guitart Hotels, amb Roberto Torregrosa, Tapicerías Gancedo, amb Manuel Gancedo, i Kave Home, amb Francesc Julià.

Per part del Cluster CENFIM, Joaquim Solana, director, i Jaisiel Madrid, director d'interiors living lab, han presentat la jornada i les accions que es porten a terme.