26.7.16

El Govern balear constitueix el Consell de Responsabilitat Social Corporativa de les Illes Balears

La presidenta Francina Armengol destaca que el sector públic ha de liderar el canvi de tendència transformadora que suposa l’RSE

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assistit aquest 19 de juliol a la constitució del Consell de Responsabilitat Social Corporativa de les Illes Balears, un òrgan consultiu que crea la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, amb la participació d’institucions i entitats representatives de les Illes Balears en matèria d’RSC.

En acabar l’acte de constitució, la presidenta Armengol ha indicat que l’RSC suposa una “tendència transformadora” en el mode d’entendre la presa de decisions empresarials, que s’està estenent de forma ràpida pels països més avançats, i que correspon “al sector públic liderar aquest canvi”. Armengol ha afegit que la creació del Consell d’RSC pretén ara “orientar les polítiques del Govern cap a una gestió èticament i socialment responsable, tant de forma interna com per a les empreses de les Illes Balears”. Armengol també ha volgut assenyalar que la constitució del consell és una aposta "pel consens i la participació activa", i que està en la mateixa línia que altres accions del Govern que presideix, com ara les clàusules socials per a les empreses que treballin amb l'Administració, el pla de lluita contra la precarietat laboral i l'augment dels recursos per a les polítiques actives d'ocupació. 

Constitució i funcions del Consell
El Consell de Responsabilitat Social Corporativa es composa per una presidència, que recau en el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, un vicepresident i 19 vocals:
  • 1 representant de les conselleries de Presidència; Participació, Transparència i Cultura; Hisenda i Administracions Públiques i Treball, Comerç i Indústria.
  • 2 representants per cada organització empresarial (CAEB i PIMEB).
  • 2 representants per cada organització sindical (CCOO i UGT)
  • 6 representants d’organitzacions i institucions de reconeguda representativitat i interès dins l’àmbit de l’RSC: 3 experts en matèria d’RSC (Maria Durán, Antoni Amengual i Antoni Vives) i 3 membres més d’Eticentre.
  • 1 representant de la Universitat de les Illes Balears.
El principal objectiu del Consell és fomentar la presa de decisions des d’una òptica ètica i socialment responsable, emetent informes periòdics i fomentant la formació en els valors propis de l’RSC. També fomentarà la transparència i l’ètica en els comptes públics i de les empreses, amb una innovació en les formes respecte a les polítiques que afecten a la gestió de les persones. Un tercer punt és el foment del respecte cap a la societat, el medi ambient i el territori.

Font: Govern i AraBalears