A la Nit al Dia de TV3, Mònica Terribas acaba d’entrevistar el professor Itamar Rogovsky, psicòleg iconegut consultor internacional del desenvolupament organitzacional. Rogovsky és el director Institut per al desenvolupament organitzacional d’Israel. En aquest moment imparteix un Màster en desenvolupament organitzacional a Catalunya i fa unes activitats per a la Fundació Cercle per a Coneixement www.fundaciocperc.net.
Col•labora en empreses situades en el model de l’economia del coneixement, organitzacions que aprenen on preval la Visió més que no les jerarquies i els organigrames i les planificacions rígides. Contra les organitzacions dinosaure, defensa les que funcionen per equips de treball específics, on hi ha una major flexibilitat però també una major participació en les decisions. No es tracta de fer màrqueting intern basat en la motivació de la gent però que no tenen una base real fent veure que tenen una implicació en les decisions que no és real.
Les organitzacions no existeixen, sinó que existeix l’organitzar-se. En les diferents etapes de la comprensió dels recursos humans, primer ens compraven com a múscul. Després ens van tractar com a màquines. Posteriorment ens van tractar millor que les màquines entenent que érem capital. En el moment actual tot això està quedant superat i les persones som l’organització.
Evidentment la realitat del dia a dia i de la majoria d’empreses queda molt lluny, i molts estudiants encara surten amb la mentalitat que estar en un despatx és poder. Tenim un sistema compartimentalitzat, amb disciplines que no estan en contacte. Algunes escoles de negoci, a part de moltes coses ben fetes, poden estar causant un gran mal a l’economia...
En l’economia del coneixement les estructures funcionarials tenen els dies comptats. El model del funcionariat, aplicat també a les empreses privades, és una professió a desaparèixer com els taquígrafs. El punt crític és el traspàs d’una economia a l’altra.
20.4.07
L’economia està en l’estat Zero
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada