26.6.23

L'ISSB publica els estàndards inaugurals de divulgació global de sostenibilitat

L'International Sustainability Standards Board (ISSB) ha publicat avui 26 de juny els seus estàndards inaugurals —IFRS S1 i IFRS S2— que introdueixen una nova era de revelacions relacionades amb la sostenibilitat als mercats de capitals de tot el món. Els estàndards ajudaran a millorar la confiança i la confiança en les divulgacions de l'empresa sobre la sostenibilitat per informar les decisions d'inversió. Per primera vegada, els estàndards creen un llenguatge comú per revelar l'efecte dels riscos i oportunitats relacionats amb el clima en les perspectives d'una empresa.

Accediu a la notícia original amb el vídeo de la presentació a càrrec del president de l'ISSB, Emmanuel Faber.

Sobre els estàndards: La NIIF S1 proporciona un conjunt de requisits de divulgació dissenyats per permetre a les empreses comunicar als inversors els riscos i oportunitats relacionats amb la sostenibilitat als quals s'enfronten a curt, mitjà i llarg termini. La NIIF S2 estableix revelacions específiques relacionades amb el clima i està dissenyada per ser utilitzada amb la NIIF S1. Tots dos incorporen completament les recomanacions del grup de treball sobre divulgacions financeres relacionades amb el clima (TCFD).

Sobre l'organització: La Fundació IFRS és una organització d'interès públic sense ànim de lucre creada per desenvolupar estàndards de comptabilitat i sostenibilitat d'alta qualitat, comprensibles, exigibles i acceptats globalment. Disposen de dos consells d'establiment de normes:

  • International Accounting Standards Board (IASB). En les dues primeres dècades de la seva existència, la Fundació IFRS (a través del seu consell d'establiment d'estàndards independent, l'IASB ) va transformar el panorama global de la informació financera introduint les normes de comptabilitat IFRS. Els estàndards s'han convertit de facto en el llenguatge global dels estats financers —confiats pels inversors de tot el món i requerits per a més de 140 jurisdiccions— i continuem millorant i desenvolupant les normes IFRS de manera contínua.
  • International Sustainability Standards Board (ISSB). Avui dia, les decisions econòmiques i d'inversió incorporen cada cop més informació de sostenibilitat. Respondent a la necessitat d'aquesta informació, l'any 2021 la Fundació IFRS va establir l'ISSB com a junta germana de l'IASB, responsable de desenvolupar una línia de base veritablement global de revelacions de sostenibilitat per informar més les decisions econòmiques i d'inversió.

Materials de suport. La Fundació IFRS també ha publicat una sèrie de documents rellevants per a la NIIF S1 i la NIIF S2, que inclouen: