5.3.23

Vector5 dinamitza un taller amb les empreses del 22@ per integrar els ODS a l'estratègia empresarial i fomentar el territori socialment responsable


Aquest dijous 2 de març ha tingut lloc al 22@Network BCN un taller organitzat per la Comissió d'ODS dinamitzat per Vector5 amb l'objectiu de plantejar el propòsit empresarial lligat als ODS i identificar reptes del territori 22@, i com podem establir col·laboracions entre les empreses del districte per abordar aquests reptes. 

El taller ha estat conduït per Josep Maria Canyelles i Brais Padín, socis consultors de Vector5, empresa especialitzada en el suport a empreses per al desenvolupament d'un sentit estratègic de la responsabilitat social i la integració empresarial els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Josep Maria Canyelles ha fet una intervenció inicial de mitja hora, titulada empreses que desenvolupen el seu propòsit, per situar el tema abordant com integrar els ODS a la gestió empresarial des d'una perspectiva estratègica. Posteriorment s'ha fet una dinàmica per afavorir la relació entre els ODS, el territori del 22@ i l'estratègia de cada empresa participant: Fem un territori sostenible: explorem sinergies entre les empreses.

Canyelles, que va ser el promotor a començament de segle del model de Territori Socialment Responsable, va apuntar sobre la importància d'establir aliances i col·laboracions, que revertiran en les empreses i entitats, alhora que abordaran amb més eficiència els reptes complexos del territori i de la societat.

La trentena d'empreses participants han mostrat la satisfacció pel desenvolupament de la sessió com a espai que ha satisfet les expectatives d'aprenentatge, coneixement mutu, treball en xarxa, i adquisició d'una visió més empresarial i estratègica sobre els ODS.


Moltes empreses teniu dubtes sobre quina és la millor manera d’abordar els ODS. En un taller com aquest s'han pogut respondre preguntes que van des de com integrar els ODS en la gestió empresarial fins a com donar-los un sentit estratègic, donant cabuda també per a respondre a allò que sempre heu volgut saber i no us heu atrevit mai a preguntar.

La benvinguda ha estat a càrrec de Natàlia Valenzuela, presidenta de la Comissió d'ODS i di.rectora de la Fundació Ires.