Les ciutats del món ocupen el 3% de la Terra. No obstant, però, representen el 70% del consum d’energia i el 75% de les emissions de carboni. Per això, a l’actualitat, es demana als governs que redueixin les emissions contaminants, facin una bona gestió dels residus i distribueixin el teixit urbà per reconvertir les ciutats en entorns sostenibles i respectuosos amb el medi ambient. A més, s’estan promovent espais verds que combatin els efectes de la contaminació acústica i facin de pantalla contra el soroll. Algunes dades al respecte:
- La meitat de la humanitat viu en nuclis urbans, uns 3.500 milions de persones. Es calcula que per al 2030, aquesta xifra augmenti fins als 5.000 milions de persones vivint en ciutats.
- La contaminació no només està present en l’aire que es respira. A més, la massificació urbana provoca altres tipus de contaminació, com l’acústica i la lumínica, que perjudiquen a tothom, fins i tot a les aus.
- El soroll urbà afecta al cant dels ocells que s’han vist obligats a modificar els seus hàbits per a sobreviure i adaptar-se a aquesta nova situació: amb freqüències de cant més agudes, canviant les hores de cant, o fins i tot, avançant la fase d’aparellament.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada